La Paeria treballa amb el veïnat de Balàfia la remodelació del carrer Penedés

En el marc del Consell de zona del barri, celebrat aquest dimarts

El Consell de zona de Balàfia, reunit aquest dimarts al vespre, ha presentat el nou sistema de treball que està impulsant regidoria de Participació Ciutadana als diferents barris de Lleida per fomentar la interacció dels veïns i veïnes i les entitats.

Els equips de participació ciutadana treballen amb la comissió permanent del consell de zona per augmentar la participació dels veïns i veïnes i de les entitats que interactuen al barri, fomentant el treball conjunt en el marc de la convivència i la cohesió social.

En el cas de Balàfia, els eixos de treball dins del grup de dinamització tracten de les necessitats de la Gent Gran del barri, l’estudi d’usos de l’escola de Balàfia i el Mercat, temes educatius... i l’organització de festes majors diverses amb la participació de totes les entitats del barri.

En la trobada, també s’ha tractat la reforma del carrer Penedés, així com de la zona d’esplai per a gossos. Es tracta de dues actuacions urbanístiques molt reivindicades pels veïns i veïnes del barri que s’estan realitzant incorporant els seus suggeriments. Pel que fa a la remodelació del carrer Penedés, s’ha acordat la creació d’un grup de treball amb l’AV del barri per ajustar-lo al màxim a les necessitats de la zona. En el cas del Parc de Gossos, s’ha treballat per arribar a una ubicació de consens amb els veïns i veïnes de Balàfia i del Secà de Sant Pere per situar-lo a l’avinguda de Torre Vicens, al Parc de Torre Queralt. En la reunió d’ahir es va prendre nota de les peticions del veïnat per a que aquest espai incorpori elements com fonts, ombres o diferents textures de paviments.

La reunió l’ha presidit la tinent d’alcalde i regidora del barri, Jordina Freixanet, i hi ha assistit també la regidora de Participació Ciutadana Elena Ferre.