Jornada per apropar el Next Generation i altres vies de finançament europeu a institucions, entitats, empreses i ciutadania

La sessió organitzada pel centre Europe Direct Lleida de la Paeria s’ha centrat en explicar com optar a aquestes línies de suport

El centre d’informació europea Europe Direct Lleida de La Paeria ha organitzat avui la jornada “Fons Next Generation EU i altres programes europeus de finançament”, destinada a promoure el coneixement de les línies de suport que s’ofereixen des de la Unió Europea perquè els ens locals, entitats i empreses de Lleida puguin preparar les seves propostes.

La jornada, que ha tingut lloc mitjançant una plataforma virtual, s’ha plantejat per trasladar el marc general del finançament europeu per projectes en els propers anys (2021-2027), amb un especial èmfasi en explicar els fons de recuperació de la crisi del Covid-19, coneguts com a Next Generation EU. Així, Joaquim Millan, director d’Eurolocal, ha plantejat primer una introducció a aquest marc general de finançament i les prioritats de la Comissió Europea. Tot seguit, Conxita Font, responsable de fons europeus de la Secretaria d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, ha explicat els requisits que es demanen i els objectius que persegueixen els Fons del Pla de recuperació europeu, als quals la Paeria ja ha anunciat que presenta candidatura amb un total de 14 propostes.

D’altra banda, Mònica Plana, directora d’Elink. European Territorial Consultancy , ha presentat les línies generals del Marc Financer Pluriennal de la UE 2021-2027, que inclouen també els programes europeus transnacionals. La jornada ha conclòs amb una intervención d’Oriol Lázaro, assessor i secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, sobre “Consells pràctics, eines i estratègies per a la presentació de projectes europeus”.

La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat la importància de preparar bé les candidatures per a poder obtenir aquest finançament. També han assistit en la sessió la segona tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Jordina Freixanet, i el regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà.