El projecte “La Perruca de Luca” sobre coeducació a les EBM, present a l’exposició “Feminista havies de ser”

Mestres i famílies de les escoles municipals han exposat la seva experiència

El Mercat del Pla ha acollit aquest dijous la presentació del projecte de coeducació que s’està desenvolupant a la xarxa d’Escoles Bressol Municipals per mitjà d’un dels contes que el vehiculen: “La Perruca de Luca”. La xerrada forma part de les activitats a l’entorn de l’exposició “Feminista havies de ser”, que es pot visitar al Mercat del Pla fins el dia 16 de maig.
Una mestra d’escoles bressol i una família del centre explicaran la seva experiència en els tallers que es van fer adreçats a famílies per explicar el projecte, adreçat a fomentar les relacions basades en el principi d’igualtat.
La regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes impulsa la coeducació en tant que proporciona a l’alumnat, al professorat i a tota la comunitat educativa, estratègies que poden modificar les relacions de poder, d’abús i de limitacions estereotipades per a cada gènere, esdevenint veritables agents de transformació. Amb aquest objectiu, la regidoria incorpora la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les propostes pedagògiques i programacions.
La Perruca de Luca és un conte creat l’any 2012 per La La La editorial que té com a objectiu treballar la diversitat sexual, de gènere i familiar. 

En la presentació d’aquesta tarda s’escenificarà el conte i els participants podran veure les diferents perruques que s’han elaborat a les escoles bressol municipals a partir de la història que planteja aquesta obra.