Raimat i Inno4agro impulsen un projecte de parc de natura i rutes turístiques per aquesta gran finca vinícola
El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui el celler i ha destacat la importància d’iniciatives com aquesta per donar a conèixer el patrimoni natural i industrial de Lleida
El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui el celler i ha destacat la importància d’iniciatives com aquesta per donar a conèixer el patrimoni natural i industrial de Lleida
El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà han visitat avui la finca i els cellers de l’empresa Raimat, on han estat rebuts pel director general de l’empresa vinícola, Joan Esteve, qui els ha mostrat les instal·lacions, acompanyat també per l’alcaldessa pedània de Raimat, Ainhoa Casabón.
Pueyo ha pogut conèixer la iniciativa “Raimat Natura”, que impulsa la bodega d’acord amb la línia de turisme agrointel·ligent del projecte europeu Inno4agro, que impulsen la Paeria, Turisme de Lleida, la UdL i el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny. Es preveu la seva posada en marxa al mes de juny i inclou la creació d’un parc de natura de 700 hectàrees que comptarà amb un centre d’Interpretació i oferirà tres rutes gratuïtes per conèixer millor les vinyes i el seu entorn. L’objectiu és potenciar-hi el turisme familiar, de natura i ornitològic, que té gran potencial en aquesta zona per la presència d’uns aiguamolls on hi viuen 35 espècies d’ocells.
L’alcalde, ha destacat la importància de projectes com Raimat Natura per tal de donar a conèixer l’important patrimoni natural i industrial de Lleida i ha assenyalat que la col·laboració entre la iniciativa pública i privada dona lloc a iniciatives molt interessants com aquesta.
Una de les rutes serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda i vorejarà el pantà de la Clamor Baixa, mitjançant una nova passarel·la. També està prevista una ruta de 10 a 12 quilòmetres de llarg, pensada per a fer-la passejant, corrent o en bicicleta i una tercera més curta, per fer a peu. A més, està en estudi la possibilitat de crear-ne una altra de circular, d’uns 30 km, aproximadament, que connecti camins de l’Horta de Lleida (des del camí de la Mariola) amb Raimat Natura.
Altres serveis complementaris previstos dins d’aquest projecte són l’organització d’activitats de marxa nòrdica i geocatching , visites aèries panoràmiques amb globus captius, serveis de càtering per a fer maridatges i tasts de vins, concursos de fotografies per les vinyes, visites guiades explicant les 15 varietats de raïm que es conreen a Raimat i l’ús de tècniques per evitar plagues de forma natural. També s’estudia la possibilitat d’oferir altres tipus d’activitats, com ara plantació d’arbrat, entre setmana per a escoles.
De moment, s’ha acordat preparar un conveni de col·laboració entre Turisme de Lleida i Raimat, mentre que dins el marc del projecte Inno4agro es planteja oferir col·laboració amb la senyalització de les rutes, prioritàriament pel que fa a la connexió de la ciutat de Lleida amb la finca (a través del Camí de la Mariola).