El regidor de Joventut, Educació i Ocupació de la Paeria, Xavi Blanco, ha participat aquest dimecres en aquesta activitat, que es realitza fins el proper 15 de desembre a la Ludoteca Municipal d’Albarès i s’inclou dins el Programa Educatiu Municipal “Educació a l’Abast”

350 infants de nou centres educatius de Lleida perden la por als metges a l’Hospital d’Ossets de Peluix

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut que s’inclou dins el programa educatiu municipal d’Educació a l’Abast

Un total de 350 nens i nenes de 5 i 6 anys de nou centres educatius de Lleida participen enguany en l’Hospital d’Ossets de Peluix, una iniciativa organitzada i impulsada per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) que té per objectiu que els infants perdin la por als metges i coneguin, de primera mà, els principals instruments mèdics d’exploració.

El regidor de Joventut, Educació i Ocupació de la Paeria, Xavi Blanco, ha participat aquest dimecres en aquesta activitat, que es realitza fins el proper 15 de desembre a la Ludoteca Municipal d’Albarès i s’inclou dins el Programa Educatiu Municipal “Educació a l’Abast”. Blanco ha destacat la bona acollida d’aquesta iniciativa, que pretén fer perdre la por als metges apropant la pediatria al món infantil. Les escoles participants aquest curs escolar són Parc de l’Aigua, Enric Farreny, Joc de la Bola, Minerva, Espiga, St. Josep de Calassanç, Pardinyes, Maristes Montserrat i Pràctiques I. L’Ajuntament de Lleida col·labora amb el projecte en la coordinació amb les escoles de Lleida i donant suport logístic i organitzatiu a l’AECS per al desenvolupament de les sessions, així com amb la cessió de la sala polivalent de l’edifici municipal d’Albarès.

Durant l’activitat, els infants porten un peluix i aprenen a realitzar una àmplia varietat d’exploracions no invasives com radiografies, auscultacions o cura de ferides, entre altres. En el cas que el peluix requereixi una intervenció quirúrgica, s’explica què és el quiròfan, el seu funcionament i s’ensenya el material necessari per dur a terme una operació. L’experiència resulta molt pedagògica i enriquidora per als nens i nenes ja que els ajuda a perdre la por amb tot allò relacionat amb l’àmbit sanitari.

La iniciativa “Teddy Bear Hospital” va ser impulsada per estudiants de medicina d’Alemanya que es proposaven humanitzar la professió i la iniciativa ha donat la volta al món per 90 països, a través de la Federació Internacional d’Associacions d’Estudis de Medicina (IFMSA). El curs 2007-2008 es va iniciar la idea per primer cop a Catalunya amb l’AECS. A Lleida es va iniciar l’any 2008. L'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) és una associació d’estudiants universitaris voluntaris, de caire social, científic i cultural. Una entitat prestadora de serveis a la joventut, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, creada en el sí de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (ACMCB) i de la Societat Andorrana de Ciències (SAC).