Reunió de seguiment amb els sectors econòmics i socials de Lleida

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha reiterat la voluntat de mantenir aquest contacte comunicatiu periòdic per informar dels canvis i l’evolució de les mesures de seguretat per a preveure accions conjuntes que ajudin a recuperar l’activitat habitual

El paer en cap, Miquel Pueyo, s’ha reunit amb els sectors econòmics i socials de Lleida per intercanviar impressions i informar de com evolucionen la situació sanitària i les mesures de protecció i seguretat aplicades a la ciutat en el context actual de pandèmia. Pueyo ha reiterat el compromís de treballar conjuntament per impulsar accions que facilitin el desenvolupament de l’activitat dels diversos sectors i ajudin a la seva recuperació. Tal com es va establir en el front comú expressat el dilluns 26 d’abril, s’anirà informant de l'evolució perquè cada àmbit pugui estar alerta i preparar-se per als canvis que es puguin donar.

El tinent d'alcalde Paco Cerdà i els regidors Joan Ramon Castro, Marta Gispert i Ignasi Amor han participat en la reunió telemàtica d’avui amb els representants dels sindicats de CCOO i UGT, Pimec, la Fecom, la Federació d’Hostaleria, la Cambra de Comerç, la Coell i la FAVLL. Entre altres qüestions, s’ha fet seguiment de la situació de la Covid-19 a Lleida i s‘ha parlat del progrés de les dades, amb dades més esperançadores, a les quals ha contribuït la vacunació.

Els sectors implicats han valorat positivament la celebració de la diada de Sant Jordi, així com la proposta del format de la Festa Major d’enguany, condicionat encara per les restriccions de seguretat. En aquest sentit, s’ha parlat de repetir la iniciativa de talls de carrers per afavorir la instal·lació de vetlladors per part de bars i restaurants, una proposta que s’aniria ajustant en funció de l’acceptació i la demanda.

Les organitzacions econòmiques i socials han valorat el flux de la informació, que els permet anticipar possibles accions, en un moment en què cada setmana hi haurà modificacions d’acord a com avanci la situació sanitària. Per això, l’alcalde seguirà mantenint periòdicament aquestes trobades en línia per traslladar les inquietuds i problemàtiques que vagin sorgint i per poder-hi aportar alternatives.