Lleida Ocasió obre les portes el 14 de maig amb més de 550 vehicles

El primer saló presencial celebrat a Lleida en el darrer any i mig “torna” amb més expositors, un 100% d’ocupació i tots els protocols de seguretat sanitària garantits

La 24a edició de Lleida Ocasió (Fira del Vehicle d’Ocasió de Lleida) tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de maig al recinte de Fira de Lleida amb 32 expositors (un 70% de Lleida ciutat i un 30% de la resta de la demarcació) i més de 550 vehicles exposats. Es tracta de la primera fira presencial celebrada a Lleida en el darrer any i mig, fet que li dona un valor afegit, tal com ha remarcat Jaume Saltó, president de la Comissió Delegada de Fira de Lleida i de la Cambra de Comerç de Lleida en el decurs de l’acte de presentació del certamen, que ha tingut lloc aquest migdia a la Llotja de Lleida.

Amb una superfície de 6.400 m2 nets, Lleida Ocasió es portarà a terme als pavellons 3 i 4 i a la zona exterior del recinte de Fira de Lleida, amb una àmplia exposició de turismes, 4×4, vehicles industrials i autocaravanes, a més d’equipaments i recanvis per a vehicles. L’horari anirà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. L’accés és gratuït tot i que és necessari registrar-se prèviament o a l’entrada del recinte.

Cal destacar que es tracta de vehicles de primeres marques perfectament revisats i amb garantia, amb una gamma de preus molt àmplia i facilitats de finançament, i en molts casos de Km 0 o semi-nous. També s’exposaran vehicles híbrids i elèctrics.

Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha assegurat durant la presentació que el sector de l’automoció necessitava urgentment aquest certamen i ha mostrat la seva convicció de que Lleida Ocasió marcarà l’inici de la normalitat pel que fa al món firal.

De la seva banda, Carles Gibert, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha destacat la importància del sector de l’automoció dins del conjunt de l’economia.

“Les fires contribueixen a atenuar els efectes de les crisis econòmiques importants, per la qual cosa la celebració de Lleida Ocasió és una gran notícia”, ha afirmat Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Alturo ha afegit que Catalunya destaca precisament per la seva tradició firal, “la qual li dóna potència econòmica i una identitat pròpia”.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha incidit en les dades positives d’aquesta edició del certamen. Oró ha explicat que el certamen ha assolit una ocupació del 100%, amb 2 expositors més que l’any 2020, i ha asseverat que, segons dades d’anteriors anys, 1 de cada 2 visitants venen a la fira amb l’objectiu de fer una compra i que aproximadament el 33% dels vehicles exposats es venen. Igualment, ha recordat que el 100% dels expositors de la darrera fira es van mostrar “satisfets o molt satisfets” i que el 95% ha repetit en aquesta edició.

El màxim responsable firal ha afegit que el certamen, que té un doble valor com a motor de reactivació econòmica i com a eina per generar confiança en el sector implicat, es portarà a terme amb tots els protocols per garantir la seguretat sanitària de visitants, expositors i organitzadors.

L’any 2020 es van vendre 3,75 turismes i tot terrenys d’ocasió per cada un de nou

Mario Pinilla, president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció de Lleida, ha donat dades sobre l’activitat del sector. Així l’any 2020 es van vendre a la demarcació de Lleida 5.691 turismes i tot terrenys nous i 21.345 turismes i tot terrenys d’ocasió (és a dir, 3,75 vehicles d’ocasió per cada un de nou), superant el percentatge de Catalunya (2,43 turismes i tot terrenys d’ocasió per cada un de nou) i el de l’Estat espanyol (2,31 turismes i tot terrenys d’ocasió per cada un de nou). El primer trimestre del 2021 es van vendre a Lleida 1.252 vehicles nous i 5.690 vehicles d’ocasió (5,54 vehicles d’ocasió per cada un de nou).

Seguint amb les xifres, del total dels 33.319 vehicles d’ocasió venuts a Lleida l’any 2020 (turismes, tot terrenys i altres), el 62,19% tenen més de 10 anys, mentre el 8,40% tenen menys d’un any i el 6,01% tenen un any. Quan al carburant, el 71,57% funcionen amb dièsel, el 26,62% amb benzina i la resta amb altres sistemes.

Finalment, entre gener i abril d’enguany s’han formalitzat a la demarcació de Lleida 1.676 matriculacions, un 4,8% de les 34.943 certificades a Catalunya.

El saló se celebra aquest mes de maig després de dos ajornaments (la fira tenia que fer-se inicialment els dies 29, 30 i 31 de gener i posteriorment es va plantejar celebrar-la el març, cosa que no va ser possible per la pandèmia) i un cop Fira de Lleida i els representants del sector van consensuar la voluntat de portar-la a terme durant aquestes dates.

Tots els presents han tingut unes paraules de record per Xavier Freixes, l’anterior president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció de Lleida, traspassat el passat desembre a causa de la Covid-19.