La Paeria recorda la importància de l’acompliment de les normes d’accés als espectacles de la Festa Major i les condicions COVID-19

Així mateix, s’incideix que és obligatori presentar l’entrada reservada prèviament amb el QR per accedir als actes i concerts, preferentment en format mòbil i no en paperLleida TV emetrà en directe el pregó de la Festa Major d’aquest divendres, a les 19.00, a la plaça Sant Joan. Teleponent farà la retransmissió de la Ballada de Sant Anastasi, dimarts, 11 de maig, a les 12.30, a la plaça Sant Joan

La Paeria recorda a la ciutadania la importància de l’acompliment de les normes d’accés als espectacles de la Festa Major, així com les condicions COVID-19 per assistir-hi. També s’incideix que és obligatori presentar l’entrada reservada prèviament amb el QR per accedir als actes i concerts, preferentment en format mòbil i no en paper.

En aquest sentit, es fa una crida a les persones que van reservar les seves entrades però que van rebre el mail amb entrades sense QR que aquestes no seran vàlides per accedir-hi als espectacles. Per tant, han d’accedir al seu espai personal d’Entràpolis, a l’apartat entrades, on se les han de descarregar novament.

D’altra banda, cal posar de relleu que l’Ajuntament de Lleida també acompleix escrupolosament totes les mesures establertes pel Procicat pel que fa al toc de queda. I és que cal recordar que la cultura sempre s’ha mantingut com una excepció en el toc de queda sempre que el públic ho justifiqui amb una entrada. D'aquesta manera, la ciutadania pot arribar més tard de les deu de la nit a casa si han anat al teatre, al cinema o a un concert.

Emissió en directe de dos actes de la Festa Major de Lleida

Lleida TV emetrà en directe el pregó de la Festa Major d’aquest divendres, a les 19.00, a la plaça Sant Joan.

L’acte comptarà, en primer lloc, amb el pregó a càrrec de Josep Maria Llop i Torné, que va ser regidor de la Paeria i director d’Urbanisme, i actualment és director de la Càtedra UNESCO sobre les Ciutats Intermèdies de la Universitat de Lleida.

Posteriorment, hi haurà un espectacle de música en directe en indrets poc habituals. Amb la participació de Dani Orviz (slammer), Trapetelando (dansa aèria), els Músics de Diables del Prat (percussionistes), Pernil Salat (grup), Saxattack (saxo i electrònica).

D’altra banda, Teleponent farà la retransmissió de la Ballada de Sant Anastasi, dimarts, 11 de maig, a les 12.30, a la plaça Sant Joan.

Tot i que enguany la plaça Sant Joan no s’omplirà de flors en ofrena al patró de Lleida, els elements del Seguici i altres entitats de la ciutat participen en aquesta passada de lluïment. Al fons, Sant Joan, l’església que custodia la imatge de Sant Anastasi.

Diferents grups i comparses executaran els balls i s’adaptaran d’aquesta manera l’entrada a plaça i l’ofrena, a la situació sanitària actual. Amb la participació del Ball de Diables, l’Àliga, el Ball de Bastons, la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, el Ball de Cavallets, els Capgrossos i els Gegants, acompanyats musicalment per: Timbalers del Ball de Diables, Gralles i Puputs, els músics del Ball de Bastons, els Ganxets, Cobla Tres Quartans Bufalodre, els Vinardells, els Ministrers i els Carreter.