Reunió de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

En la sessió virtual s’ha posat l’accent en els grups de treball per com s’ha d’intervenir en situacions de discriminació i en els programes d’ocupació i persones trans Lleida s’ha dotat aquest 2021 del primer Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha participat en la reunió plenària de la Xarxa de Municipis LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) de Catalunya, que s’ha fet aquest dimecres de manera virtual. Un dels temes que s’han posat sobre la taula ha estat la continuïtat del grup de treball de metodologia d’intervenció, en què s’han incorporat diferents perspectives per atendre les possibles situacions de discriminació que pateixen les persones LGTBIQ+, que han de servir de consulta per a les poblacions que formen part de la xarxa.

També s’ha parlat de la igualtat de drets i de tracte pel que fa a l’ocupació i les persones trans. Sobre aquests àmbits s’ha apuntat que en breu hi haurà la presentació de la Guia per a empreses i professionals municipals de la intermediació laboral per a la incorporació i integració de persones trans en el món laboral.

La xarxa ofereix espais informals d’intercanvi d’experiències per compartir recursos i situacions, alhora que per reduir l’aïllament local. Entre altres qüestions, s’ha fet balanç del congrés “Créixer més enllà del gènere. Polítiques municipals feministes per la diversitat sexual i de gènere en la infància i l’adolescència”, que va tenir lloc a finals de febrer a Mataró, i de les accions de difusió que està impulsant la Xarxa, a través de correu electrònic a municipis de més de 20.000 habitants i consells comarcals. Un altre projecte que s’ha comentat és la iniciativa teatral sobre diversitat sexual i de gènere que es fa a Mataró.

La Xarxa Municipal LGTBI de Catalunya està integrada per 40 municipis, Consells Comarcals, la Diputació de Barcelona i l’àrea LGTBI de la Generalitat de Catalunya.

Primer pla de polítiques LGTBIQ+ a Lleida
La Paeria ha aprovat aquest 2021 el primer pla municipal de polítiques LGTBIQ+ en què promou la no discriminació en tots els àmbits, l’eradicació de conductes fòbiques vers aquest col·lectiu, la sensibilització ciutadana i la visibilització LGTBIQ+. El document, que té en compte la diversitat des d’una perspectiva interseccional, estableix el marc d’actuació de les polítiques d’aquesta àrea, l’impuls d’iniciatives i l’actuació per a la seguretat, el benestar i la llibertat de la ciutadania. El document ha estat elaborat amb les aportacions d’entitats de la ciutat i dels grups municipals amb representació a la Paeria.