Primer pas per a la convocatòria dels Premis Literaris 2021

La del 38è Premi d'assaig Josep Vallverdú 2021 i del 26è Premi de poesia Màrius Torres que haurà d’aprovar la Junta de Govern Local, després es publicarà al Butlletí Oficial de la Província i l'endemà s'obrirà el termini per presentar els treballs per optar-hiA la Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut també s’ha donat compte del balanç de la Festa Major de Lleida

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha donat compte a la Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut de la proposta per aprovar la convocatòria del 38è Premi d'assaig Josep Vallverdú 2021 i del 26è Premi de poesia Màrius Torres 2021.

Així, un cop les propostes siguin aprovades per la Junta de Govern Local, les convocatòries d'ambdós  premis es publicaran al Butlletí Oficial de la Província i l'endemà s'obrirà el termini per presentar treballs per optar als Premis Literaris 2021.

Cal recordar que el Premi Josep Vallverdú es convoca per a assaigs de tema lliure, escrits en llengua catalana i en qualsevol de les modalitats del gènere: assaig literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic, etc. Pel que fa al Premi Màrius Torres, s’obre a poemaris de tema lliure en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d’estar pendents de cap veredicte ni guardonats en altres certàmens literaris, totalment o parcialment.

Ja des de l’edició passada la dotació econòmica dels dos premis es va equiparar i, per tant, serà de 9.000 € cadascun.

Balanç de la Festa Major de Lleida

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha donat compte als i les membres de la Comissió del balanç de la Festa Major de Lleida en què ha posat de relleu que ha servit per donar oxigen a artistes, professionals i sectors com l’hostaleria, que indirectament han intervingut en aquesta celebració, tot tenint en compte que  la situació sanitària del país ha condicionat una celebració que ha estat mancada d’alguns elements habituals.

Unes 15.000 persones han participat en els diversos actes programats al llarg de cinc dies, tot apuntant que són unes bones xifres, ja que els concerts de la Festa Major han estat els esdeveniments més multitudinaris que s’han organitzat a Catalunya amb aquesta situació de pandèmia.

Amor ha reconegut que cal revisar el sistema de reserva prèvia d’entrades, ja que un 15% de les persones que havien fet aquest tràmit, finalment no han ocupat la seva localitat, tot i que s’han acabat ocupant amb les persones que no havien fet la reserva i es trobaven al recinte.

La Festa Major de Lleida ha tingut un pressupost de 220.000 euros, per ella han passat uns 120 artistes i la seva instal·lació i condicionament ha estat possible gràcies al treball d’altres 120 tècnics, muntadors, sanitàries, equips de neteja, servei de cadires, seguretat i Guàrdia Urbana, entre altres.