Caminada i recaptació solidària de l’Hospital Sant Joan de Déu en la 8a Magic Line, sota el lema ‘Més que mai’

Se celebrarà el 13 de juny, en grups bombolla de 2 a 6 persones, i se suma al repte solidari de captar fons per a projectes socials dirigits a persones en situació de vulnerabilitat

El diputat de Salut Pública, Albert Bajona, acompanyat de la coordinadora de l'Eix de Solidaritat de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Núria Martínez, i del regidor d’Esports de la Paeria de Lleida, Ignasi Amor, ha presentat aquest dijous la vuitena edició de la Magic Line, una caminada solidària que organitza l’Hospital Sant Joan de Déu el proper 13 de juny per recaptar fons per a projectes socials dirigits a persones en situació de vulnerabilitat i enguany especialment destinada als efectes de la Covid-19.

Aquest any la mobilització solidària caminarà sota el lema “Més que mai”, i s’uneix als territoris de Barcelona, Mallorca, València, Terres de l’Ebre i Manresa. “Aquesta caminada va néixer amb la voluntat d’ajudar i acompanyar a qui més ho necessita, i amb la Covid-19 és ara, més que mai, quan cal demostrar que la solidaritat no s’atura i que en temps de crisi és quan s’obre més camí”, ha assegurat, Núria Martínez.

Albert Bajona ha destacat que, a banda de la incorporació de Lleida, per primera vegada en aquesta activitat, s’universalitza, fent caminades arreu del món, en la lluita contra la Covid-19.

De la seva part, Ignasi Amor ha animat tothom a sumar-se en aquesta acció solidària, que es pot fer en família, amb els més petits i els amics.

Les inscripcions estan obertes des del passat mes de març, i per tal de seguir les mesures sanitàries de forma estricta, enguany les inscripcions són per grups bombolla, en equips de 2 a 6 persones. Grups de famílies, escoles, amistats i empreses crearan el seu Bubble Team.

Però a més a més, aquest any, les circumstàncies fan que la Magic Line tingui una oportunitat per créixer. Per això, serà una Magic Line 100% segura i el recorregut serà lliure. Cada equip triarà per on caminar i podrà fer la Magic Line per qualsevol racó del món, tal com ha explicat Núria Martínez.

Abans del dia de la caminada, els equips hauran de marcar el recorregut a l'app de la Magic Line i entre tots i totes es formarà el gran mapa de la solidaritat. Aquest any, més que mai, es reflectirà que ningú competeix: tothom camina junt, endavant deixant un impacte d’alegria, cultura i solidaritat per allà on passen.

La Magic Line dura al voltant de dos mesos. Durant aquest temps els equips participants recapten diners per assolir el seu repte solidari. L’últim dia d’aquest procés és el dia de la caminada, en el qual els equips surten a caminar pel seu territori i a assolir el seu repte esportiu. La caminada no és competitiva i no s’enregistren temps, per la qual cosa, els equips decideixen quants quilòmetres caminen.

A més, s’alimenta a través de microdonacions. Quan un equip s’inscriu genera una guardiola electrònica, que és una pàgina web. En aquesta guardiola els equips poden rebre donatius tant de participants com de no participants. La recaptació total és la suma de totes les guardioles electròniques.

La Magic Line ha recaptat, al llarg de totes les edicions a Barcelona, Mallorca i València, 2.098.849 €, amb els quals s’han finançat més de 500 projectes destinats a les persones que més ho necessiten. I tot això s’ha aconseguit gràcies a 82.135 persones que han omplert les ciutats de solidaritat des de fa 8 anys.

L’artista Judit Canela ha il·lustrat la imatge d’aquesta edició, que evoca l’alegria del dia de la caminada, però sobretot, mostra les persones que s’acompanyen, es fan costat i caminen juntes.

Per a més informació: http://www.magiclinesjd.org/ca/faqs

Les inscripcions ja estan obertes a http://www.magiclinesjd.org/ca