Cloenda de les activitats paral·leles de l’exposició 'Feminista havies de ser'

Amb la tertúlia sobre "Periodisme i Feminisme", moderada per Laura Cortés Millán i amb la participació de les periodistes Natza Farré Maduell (RAC1)– i comissària de l’exposició-, Anna Gómez Marsol (Diari Segre) i Estela Busoms González (Catalunya Ràdio) La mostra es pot visitar fins al 16 de maig al Mercat del Pla 

El programa d’activitats paral·leles organitzades en el marc de l’exposició Feminista havies de ser ha conclòs aquest dijous amb una tertúlia sobre "Periodisme i feminisme", coordinada per l’àrea de Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida.

La tertúlia, moderada per Laura Cortés Milán (ACN), ha comptat amb la participació de les periodistes Natza Farré Maduell (RAC1)– i comissària de l’exposició-, Anna Gómez Marsol (Diari Segre) i Estela Busoms González (Catalunya Ràdio).

Les periodistes han debatut sobre les diferents situacions de masclisme i/o sexisme que es continuen produint en qualsevol àmbit de la vida i s'han tractat altres formes de discriminació de gènere, com per exemple en l’àmbit laboral (bretxa salarial, sostre de vidre, maternitat, conciliació); en l’àmbit educatiu i els estereotips i rols de gènere. 

El programa d’activitats paral·lels ha comptat amb una gran acceptació per part del públic, i s’ha dut a terme el finançament de la Diputació de Lleida i dels Fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere del Ministeri d’Igualtat.

L’exposició Feminista havies de ser, comissariada per Natza Farré i produïda des de la Direcció General de Difusió de la Generalitat, es pot visitar al Mercat del Pla fins diumenge 16 de maig. Ens convida a reflexionar i a interrogar-nos sobre els efectes del masclisme en la vida de les dones, a partir d’elements visuals i plàstics que ens resulten molt propers. També ens planteja fins a quin punt el masclisme està present en el nostre dia a dia i en el nostre entorn social i ens dona un toc d’alerta sobre la importància del feminisme com a moviment de reivindicació i de defensa dels drets de les dones.

La tinent d'alcalde Montse Pifarré i el subdelegat del govern a Lleida, Jose Crespin, han assistit a la xerrada amb què han finalitzat les activitats paralel·les de la mostra "Feminista havies de ser".