El Castell templer de Gardeny fa un balanç força exitós de la Nit dels Museus

Es van haver d’ampliar el nombre de grups i visites guiades davant la inscripció prèvia de lleidatans i lleidatanes interessats a conèixer el vestigi de l’orde medieval

Més de 150 persones van celebrar ahir la Nit dels Museus al Castell Templer de Gardeny, que va haver d’ampliar el nombre de grups per encabir les persones, que havien fet reserva prèvia per a participar en alguna de les visites guiades, que s’havien programat entre les 6 i 2/4 de 8 del vespre.
Paco Cerdà, tinent d’alcalde de la Paeria i president de Turisme de Lleida, organisme municipal que gestiona el complex medieval, ha qualificat de gran èxit l’activitat programada, adherida des de fa anys a la Nit dels Museus, igual que altres 8 equipaments culturals de la ciutat.
El president de Turisme de Lleida va saludar ahir els assistents que anaven atansant-se fins al Turó de Gardeny a l’entrada del recinte i va acompanyar-los durant la visita, amb la grata sorpresa que un duet musical de flauta i piano va oferir un petit recital en finalitzar el recorregut.
Cerdà ha atribuït l’èxit de l’activitat a la campanya de promoció prèvia realitzada des de Turisme de Lleida per donar a conèixer el Castell de Gardeny.” La resposta ha estat omplir de visites de ciutadans que volen rememorar la història de l’orde medieval a la nostra ciutat”, ha dit. Tall de veu P. Cerdà.
Per altra part, les activitats de Turisme de Lleida han continuat aquest matí per partida doble: reobrint portes a noves visites a la Comanda Templera de Gardeny i programant la ruta dominical per la Lleida City Tour. Una vintena de turistes més s’han apuntat a conèixer els tresors patrimonials de la ciutat.