La Paeria promou un taller per a sensibilitzar el conflicte que es viu a Colòmbia
L’activitat vol empoderar les víctimes i les seves famílies perquè amb institucions locals, entitats cíviques i ONG puguin articular eines legals per a reclamar la investigació sobre la violència i les persones desaparegudes La tinent d’alcalde Montse Pifarré adreça un missatge de suport de l’Ajuntament de Lleida a tot el poble colombià que està vivint uns moments difícils i injustos
El Centre Cívic de Balàfia acull aquest diumenge la segona sessió del taller per a sensibilitzar la ciutadania sobre el conflicte que es viu a Colòmbia i per a empoderar les persones que en són víctimes de la violència, per tal de poder articular les eines legals, a través de les quals reclamar una investigació.
La tinent d’alcalde Montse Pifarré ha saludat els assistents a aquest taller, que porta per nom ‘La Colòmbia que es reconeix fora de Colòmbia’, el qual ha estat organitzat amb el suport de l’Institut Català Internacional per la Pau i el Node Catalunya de suport a la Comissió de la Veritat de Colòmbia.
Des de la Paeria, com a municipi agermanat amb la ciutat de Lérida-Tolima i gran vinculació històrica amb el país sud-americà, “hi ha el compromís de donar a conèixer a la ciutadania de Lleida la greu situació que està vivint Colòmbia ara i amb el procés de la signatura de l’acord de Pau”, ha dit la tinent d’alcalde en dirigir-se als presents.
Pifarré ha explicat que “la finalitat d’aquest taller és promoure el reconeixement de les víctimes colombianes per part de les autoritats i actors socials dels seus llocs de residència a l’exterior”. Una tasca per a la qual ha destacat que “és important comptar amb una participació activa i articular esforços entre les institucions locals, les ONG i entitats de Lleida, que treballem amb Colòmbia i les organitzacions i persones colombianes”, ha explicat.
La tinent d’alcalde ha assenyalat que amb el taller també s’havia fet un reconeixement molt específic a les víctimes de violència, en especial les dones, que han patit el conflicte armat, han tingut familiars desapareguts o han estat amenaçats en la defensa dels seus drets. “Els objectius del taller ha estat donar les eines legals que existeixen, per a reclamar la investigació de causes probables de violència i de les persones desaparegudes, sensibilitzar i donar a conèixer el conflicte colombià a la resta de la ciutadania i acordar la manera de fer-lo visible des del mateix col·lectiu”.
Montse Pifarré ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de Lleida a continuar treballant en aquesta sensibilització de manera transversal i cooperativa, per apropar la realitat colombiana als lleidatans i lleidatanes.
També han participat en l’acte Maria del Rosario Vásquez, membre de l’equip Node Catalunya de suport a la Comissió de la Veritat de Colòmbia, i Ana Isabel Osorio, de l’Institut Internacional de la Pau.