La Paeria resol la concessió d'ajuts a 590 empreses de comerç, restauració, serveis i venda no sedentària de la ciutat

Corresponen a la segona convocatòria del fons del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya per a compensar les pèrdues pel segon confinament per la Covid-19 l'estiu passat, amb una dotació d'1,18 milions d'euros per a 7 municipis del Segrià

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha signat el decret de resolució de la segona convocatòria d'ajudes per a les empreses de comerç, restauració, serveis i venda no sedentària de la ciutat de Lleida, per a pal·liar els efectes de les mesures restrictives posades en marxa per lluitar contra la Covid-19 l'estiu passat, que ha estat gestionada a través de les regidories de Promoció Econòmica i Emprenedoria i de Consum, Comerç i Mercats.

La proposta, que haurà de ser ratificada per la Presidència del Consell Comarcal del Segrià, atorga l'ajuda a un total 590 negocis de Lleida, dels quals 551 corresponen a establiments comercials, de restauració, activitats recreatives musicals, allotjaments turístics i serveis professionals assimilats al comerç al detall. Els 39 restants són per a titulars de llicències de venda no sedentària als mercadets.

Un total de 294 sol·licituds han quedat excloses per no complir els requisits de la convocatòria. A banda, hi havia 646 peticions més d'empreses que ja van ser beneficiades en la primera convocatòria d'aquests ajuts. Trenta-sis d'elles han quedat excloses per incomplir els requisits fixats i 574, admeses, tot i que únicament es tramitaran les seves peticions en cas que es verifiqui que l'import total de noves sol·licituds és inferior al crèdit pressupostari previst. El total de peticions rebudes a la ciutat de Lleida va ser de 1.494.

Aquesta segona convocatòria compta amb un pressupost disponible d'1.181.838 euros procedents del fons del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i gestionats pel Consell Comarcal del Segrià i els ajuntaments afectats.

Els diners van destinats a compensar les pèrdues econòmiques a causa de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol, per la qual es van adoptar noves mesures de restricció especials als municipis de la comarca del Segrià. Aquest fons es repartirà, doncs, entre els beneficiaris de Lleida i els altres sis municipis del Segrià que formaven part de la convocatòria, que són Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d'Escarp i Torres de Segre, amb un import màxim per ajut de 2.999 euros.

Els negocis afectats d'aquests municipis van haver de reduir o de suspendre de l'obertura d'establiments, van veure reduïda la seva activitat o van patir la restricció dels moviments de les persones al segon confinament al mes de juliol, amb la consegüent disminució d'ingressos. Per a demanar l'ajut, calia acreditar que pèrdues acumulades d'almenys un 25% per la disminució de la facturació, durant el mes de juliol respecte al mes de juliol de l'any anterior.