En marxa la convocatòria del Premi d’assaig Josep Vallverdú i el Premi de poesia Màrius Torres

La Junta de Govern Local l’ha aprovat en la sessió d’aquest migdia i ben aviat s’obrirà el termini per presentar els treballs En el marc de la junta, s’ha informat que la Paeria es presenta a la convocatòria d’ajuts “European City Facilites”, que ofereix 60.000 euros a plans i iniciatives locals enfocades a la transició energètica i a l’emergència climàtica

La Junta de Govern Local l’ha aprovat en la sessió d’aquest migdia i ben aviat s’obrirà el termini per presentar els treballs En el marc de la junta, s’ha informat que la Paeria es presenta a la convocatòria d’ajuts “European City Facilites”, que ofereix 60.000 euros a plans i iniciatives locals enfocades a la transició energètica i a l’emergència climàtica

La Junta de Govern Local ha aprovat en la sessió d’aquest migdia la convocatòria del 38è Premi d'assaig Josep Vallverdú 2021 i del 26è Premi de poesia Màrius Torres 2021, que en uns dies seran oficials amb la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP). A partir d’aquest moment ja s’obrirà el termini perquè els autors puguin presentar les seves obres per optar a aquests guardons.
Des de l’any passat tots dos tenen la mateixa dotació econòmica, que és de 9.000 euros. En l’edició de l’any 2020 dels Premis Literaris es van rebre 21 originals per al premi Vallverdú i 57 per al Màrius Torres. En tots dos casos, els guardons van recaure en dones, la valenciana Lourdes Toledo i la barcelonina, establerta a les Borges Blanques, Meritxell Cucurella-Jorba, respectivament.
El Premi Josep Vallverdú es convoca per a assaigs de tema lliure, escrits en llengua catalana i en qualsevol de les modalitats del gènere: assaig literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic, etc. Pel que fa al Premi Màrius Torres, s’obre a poemaris de tema lliure en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d’estar pendents de cap veredicte ni guardonats en altres certàmens literaris, totalment o parcialment.

En el marc de la junta, s’ha informat que l’Ajuntament de Lleida es presenta a la convocatòria d’ajuts “European City Facilites”, una iniciativa europea creada en el marc Horizon 2020 per donar suport a plans i iniciatives locals enfocades a la transició energètica i a l’emergència climàtica. Aquesta convocatòria ofereix 60.000€ a invertir en estudis i assessorament tècnic, legal i financer, que facilitin la posterior mobilització d’inversions locals lligades a plans d’eficiència energètica i la promoció de les energies renovables.
L’Ajuntament de Lleida, compromès amb els objectius de la declaració d’emergència climàtica, presentarà una sol·licitud vinculada a les dues línies d’acció prioritàries, marcades pel Pla del Canvi climàtic de Lleida:
-El desplegament de la generació d’energia fotovoltaica per l’autoconsum.
-La reducció de la demanda energètica d’habitatges a partir de la rehabilitació energètica, la millora de les instal·lacions i la eficiència energètica.

La proposta del projecte “Cap a la descarbonització de Lleida, mitjançant l’empoderament comunitari, Horitzó 2030” va encaminada a sufragar estudis, recursos relacionats amb els projectes energètics, arquitectònics, etc. que facilitin l’organització, la implicació ciutadana i, en particular, les comunitats de veïns. En un context en què la instal·lació de panells solars per a l’autoconsum ha començat a agafar força, la proposta posarà major accent a la estratègia de rehabilitació energètica dels edificis de la ciutat, un parc envellit del qual més del 80% són habitatges plurifamiliars.

L’Agència de l’Energia de Lleida, és l’encarregada de impulsar el conjunt de mesures de transició energètica del municipi, entre les quals s’emmarca aquesta sol·licitud d’ajut.