L’alcalde de Lleida lamenta davant el Ministre de Justícia que no hagi prosperat la Llei d’Amnistia i la lentitud en els indults als presos polítics

El paer en cap manté un intercanvi d’impressions amb Juan Carlos Campo, durant la seva visita a la Seu Vella Miquel Pueyo també li ha transmès el desig que la taula de diàleg Catalunya-Estat es recuperi i reprengui

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha mantingut un breu contacte aquest matí amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant la visita que aquest darrer ha fet a la Seu Vella, aprofitant la seva estada a la ciutat, per participar en un acte del Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

El paer en cap ha agraït al ministre haver tingut l’oportunitat de poder intercanviar una sèrie d’impressions, moment que ha aprofitat per lamentar que no hagi prosperat la tramitació de la Llei d’Amnistia en el Congrés de Diputats.
Miquel Pueyo també li ha transmès la lentitud que estava tenint la tramitació dels indults dels presos polítics, a la qual cosa, Juan Carlos Campo ha atribuït la demora en el procediment d’aquest tràmit, que ha de ser de caràcter individual.
L’alcalde també ha aprofitat per trametre al ministre Campo el seu interès i desig perquè és recuperi i reprengui aviat la taula de diàleg Catalunya-Estat, petició en la qual hi ha hagut una aproximació, ja que ell s’ha confessat com una persona de consens, que en els últims temps ha aconseguit tirar endavant una sèrie de lleis i acords per unanimitat o gairebé. Ha estat llavors quan el paer en cap li ha recordat que els objectius de la part catalana passen per exercir el dret a l’autodeterminació, a la qual cosa el titular de Justícia de Govern central ha manifestat que els objectius són legítims, siguin quins siguin, essent la discrepància de les parts els canals que s’utilitzen. Tall de veu M. Pueyo 

Col·legi de l'Advocacia

Després de la seva visita a la Seu Vella, el ministre ha participat en els 'Diàlegs Institucionals', un acte en el Col·legi de l’Advocacia de Lleida, al qual ha assistit la regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre.

També han assistit a l’acte el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, i la delegada del Govern central en Catalunya, Tere Cunillera.