Les Escoles Bressol Municipals registren 571 sol·licituds de preinscripció

Sandra Castro es mostra satisfeta per la bona resposta de les famílies 

Sandra Castro es mostra satisfeta per la bona resposta de les famílies 

Les Escoles Bressol Municipals han rebut 571 sol·licituds de preinscripció per al total de 577 places vacants que s’ofereixen enguany, de les quals 539 són municipals i 38 corresponen a La Faldeta, de la Generalitat. El curs passat es van rebre 504 preinscripcions per a 639 places.

El dia 28 de maig es publicarà la relació baremada de les places. El 31 de maig es farà el sorteig per determinar l’ordre en casos d’empat i els dies 2, 3 i 4 de juny es dedicaran a les reclamacions. La publicació definitiva de l’alumnat admès es realitzarà l'11 de juny i el període de matrícula per als nous usuaris tindrà lloc de l’11 al 23 de juny.

La tinenta d’alcalde Sandra Castro s’ha mostrat satisfeta per la bona resposta de les famílies en la preinscripció, un resultat que ratifica que el projecte de la Paeria s’adapta a les seves necessitats: "S’ha aconseguit ajustar l’oferta a la demanda, tant pel que fa al nombre total de places com a la distribució per edats, evitant el gran nombre de vacants que hi havia fins ara. Es demostra, així mateix, que les famílies aposten per la qualitat de les EBM i hi mantenen la confiança i que les mesures aplicades com la flexibilització horària, les noves aules de nadons, l'adaptació dels serveis (acollida i mig menjador) han respost a les necessitats de les famílies".

En aquest sentit, partint de les demandes dels usuaris i de l'enquesta realitzada el passat desembre, l’Ajuntament de Lleida ha creat dos modalitats d’horari -l’horari complet i l’intensiu de matí-, que permet portar l’infant fins a les 12 h o poder fer addicionalment el servei de menjador i recollir-lo a les 15 h.

El nou curs escolar a les Escoles Bressol Municipal oferirà una major flexibilitat, amb nous horaris d’acollida a la tarda –de 16.30 a 17 h i de 17 a 17.30 h- i l’avançament en l’horari d’acollida de matí, a les 7.45 h (fins ara era a les 8 h).

D’altra banda, l’Ajuntament de Lleida obrirà quatre aules més per a nadons el pròxim curs a Bordeta, Pardinyes, Gargot i el Secà. Es duplicaran gairebé les aules existents aquest curs i se sumen 24 places més per aquesta franja d’edat. Fins a aquest curs n’hi havia 38.

Tarifació progressiva i més bonificacions
Una altra de les novetats més destacades és l’aplicació d’un sistema de tarifació progressiu per a les quotes de les EBM que té com objectiu garantir l'equitat en l'accés de totes les famílies a l’educació 0-3.

El ventall de preus de la quota d'escolarització va dels 23 € en horari complet i 16,10 € en horari intensiu per a les rendes més baixes, als 200 € i 140 € per a les famílies amb rendes més elevades. Aquest seria el preu bàsic al qual cal sumar serveis com el de menjador o el d’acollida.

El curs 21-22 incorpora més bonificacions per a les famílies nombroses o monoparentals (tindran un 50% de bonificació respecte al tram que els correspongui) i hi haurà descomptes addicionals del 10-15% per a famílies amb infants amb discapacitats, amb 2 o 3 fills matriculats a les EBM o que tinguin infants en acollida.

Aquest curs s’adapten les quotes del servei de menjador a les noves necessitats de les famílies, algunes derivades del teletreball. Les famílies que ho desitgin, podran agafar la quota de mig mes (10 dinars) i també s’han introduït millores pel que fa als menús.