Conveni de col·laboració amb la FAV per enfortir el teixit associatiu de la ciutat

La Paeria destina 35.000 euros a donar suport a les activitats que impulsa l'entitat

La regidora de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, ha signat el conveni de col·laboració amb el president de la FAV, Toni Baró, que dóna continuïtat al suport de la Paeria a l'activitat que realitza la federació d'impuls a la xarxa veïnal associativa de la ciutat. L'import de la col·laboració és de 35.000 euros.
La FAV té com a objectius principals la coordinació de les entitats veïnals de Lleida i altres entitats públiques, la realització d'actes de promoció ciutadana, proposta i impuls d'iniciatives que vagin en benefici dels veïns i de les veïnes , fomentat la realització d'activitats d'utilitat o d'interès social, participant en projectes solidaris i de mediació en conflictes i promovent l'acció voluntària, entre d'altres.
Amb l'acord signat avui la Paeria col·labora en la consolidació de l'estructura interna de la FAV, en la xarxa de suport a les entitats veïnals que treballen en l'àmbit de la participació ciutadana i fomentant l'interès pels temes relacionats amb la participació ciutadana, el treball comunitari i el voluntariat als barris de la ciutat. L'acord també preveu potenciar el treball de la FAV amb la resta d'agents que treballen a la ciutat.
 

Punt d'atenció presencial per a les entitats

En compliment del conveni, la FAV:
- disposarà d'un punt d'atenció presencial per consulta i assessorament pel que fa a les diferents línies d'intervenció
- realitzarà un acompanyament a les entitats veïnals en tots els processos administratius per concórrer o fer el seguiment de les ajudes atorgades, així com en el reforç de capacitats per al reforç del teixit associatiu mitjançant l'escola de Participació Ciutadana.
-promourà accions tendents a donar suport i reforçar el treball en xarxa entre Entitats Veïnals i Entitats dels barris de la ciutat.
- treballarà en xarxa amb altres entitats homòlogues al territori, fomentant la consciència i interès pels temes relacionats amb la participació ciutadana, el treball comunitari i el voluntariat als barris de la ciutat.
-programarà conjuntament amb l'Ajuntament de Lleida totes aquelles activitats que es desenvoluparan a l'Escola de Participació Ciutadana.
-informarà l'Ajuntament de Lleida del desenvolupament del moviment veïnal a la ciutat, així com dels acords presos amb les Entitats i Confederacions homòlogues al territori.
- el punt d'atenció presencial haurà de disposar de personal administratiu encarregat de la gestió de les funcions adscrites al següent conveni. Es vetllarà pel bon funcionament i conservació d'aquests béns públics.
- coordinació amb la regidoria de Participació i Lluita contra la Corrupció, per tal de dur a terme les actuacions previstes

L'Ajuntament de Lleida, per la seva banda, es compromet a aportar el suport logístic necessari per a executar les actuacions en el marc del conveni, programar conjuntament amb la FAVLL les activitats a desenvolupar dins de l'Escola de Participació Ciutadana i posar a disposició de l'entitat les dependències de treball necessàries.