El grup de dinamització de la zona 12 Magraners treballa en la creació d'un espai memorial sobre la lluita del barri per l'arribada de l'aigua potable

És una de les iniciatives que s'estan impulsant en el marc del Consell de zona de Magraners, on també s'ha presentat la petició del veïnat de construir una zona de pícnic vora de les piscines o una pista poliesportiva a la zona de l'antic camp de futbol

El grup de dinamització del Consell de la zona 12-Magraners va presentar ahir, en el marc de la reunió del Consell, les diferents propostes de millora del barri en què estan treballant a curt termini en àmbits com la memòria històrica, el lleure o l'esport. Els veïns i veïnes que integren la comissió permanent del consell (grup de dinamització) han plantejat a l'Ajuntament de Lleida la creació d'un espai memorial que recordi la lluita del barri per l'arribada de l'aigua potable, que hauria de situar-se a la confluència dels carrers Granada i Serrania de Ronda.

Pel que fa a nous espais per la ciutadania, els veïns i veïnes de Magraners treballen en el projecte d'una zona de pícnic situada a la vora de les piscines i també plantegen una pista poliesportiva, així com la millora del parc infantil a la zona de l'antic camp de futbol.

En la reunió del consell, que es va celebrar ahir a la tarda presidida pel tinent d'alcalde i regidor del barri, Paco Cerdà, juntament amb la regidora de Participació, Elena Ferre, el veïnat també va plantejar altres reivindicacions a mitjà termini com destinar un espai al barri per a Horts Urbans, la construcció d'una residència per a la Gent Gran, la rehabilitació i renovació dels carrers més antics del barri, l'ampliació dels serveis del CAP i, millores de mobilitat.

També es va informar els veïns i veïnes de Magraners  en la sessió d'ahir que l’Agència de l’Energia de Lleida ofereix assessorament integral per organitzar una compra col·lectiva de plaques solars fotovoltaiques per autoconsum. La compra col·lectiva té l’avantatge de que es poden ajustar més els preus de les plaques i que es pot garantir millor un bon servei. Els veïns i veïnes que estiguin interessats en rebre informació per gaudir d’aquest tipus d’energia es poden posar en contacte amb l’Agència qui els oferirà un acompanyament gratuït en tot el procés. Actualment, l’Ajuntament de Lleida bonifica fins el 50% el cost de la instal·lació a través de l’impost de l’IBI. Ja s’han donat compres col·lectives amb assessorament de l’Ajuntament de Lleida al barri de la Bordeta i a les EMDs de Sucs i Raimat.