<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35139>>.

La corporació i els sindicats inicien la negociació del nou Pacte-Conveni de l’Ajuntament de Lleida

Avui ha tingut lloc la primera reunió, amb la participació de totes les seccions sindicals amb representació a la Paeria, i centrada en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals

Avui ha tingut lloc la primera reunió, amb la participació de totes les seccions sindicals amb representació a la Paeria, i centrada en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals

La mesa negociadora de l’Ajuntament de Lleida ha iniciat avui la negociació del nou Pacte-Conveni de la corporació, que s’abordarà en reunions quinzenals sobre els diferents àmbits, sota la direcció de la segona tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet.

Avui s’ha començat a treballar l’àmbit de la prevenció de riscos laborals. La proposta plantejada pel govern parteix de la implantació d’un sistema de gestió de prevenció de riscos laborals i protecció de la salut dels treballadors i treballadores basat en el pla de prevenció com a document principal i que tindrà en compte la participació dels empleats i empleades mitjançant els òrgans de representació legalment establerts.

Per a fer-ho possible, es destinaran anualment els recursos econòmics necessaris per fer una planificació efectiva de la prevenció de riscos derivats del treball i es dotarà el Servei de Prevenció Propi de l’Ajuntament de mitjans humans, tècnics i materials. També es contempla dur a terme accions de vigilància de la salut destinades a vetllar per la salut dels empleats i les empleades municipals.

Algunes de les mesures previstes són la regulació de l’adaptació o canvi de lloc de treball en cas d’una pèrdua de salut del treballador o treballadora; l’adequació progressiva dels centres i entorns de treball de la Paeria a unes condicions que eliminin o redueixin al màxim els riscos laboral; i el desenvolupament d’activitats formatives i informatives, en matèria de prevenció de riscos laborals.

La corporació també es compromet a vetllar pel compliment de la normativa en matèria de coordinació d’activitats empresarials amb les empreses contractades.

D’altra banda, també es fa un èmfasi especial en garantir que es vetllarà per la seguretat de les persones que treballen a l’Ajuntament davant de possibles casos de coaccions, agressions o assetjaments de qualsevol mena i origen, de les que puguin ser víctimes en l’exercici de les seves funcions, facilitant els mitjans adients en cada cas.

La reunió ha comptat amb la participació de tots els sindicats amb representació a l’ajuntament i de 15 persones per part de la corporació. La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha destacat “la predisposició per part de totes les seccions per a treballar per assolir els majors consensos i ha agraït la feina feta pels tècnics de prevenció de riscos laborals de l’Ajuntament”, que s’han incorporat en la reunió com a assessors en l’elaboració d’aquest apartat. “Aquest ha estat un any en el qual la Covid-19 ha posat de manifest la importància de la salut, també i especialment, en l’àmbit laboral i com la prevenció pot millorar la salut de tota la comunitat”, ha assenyalat Freixanet.

La pròxima trobada tindrà lloc el 10 de juny, quan es revisaran totes les aportacions sindicals en aquest àmbit de la prevenció de riscos laborals i la salut i seguretat laboral.