14a edició de la fira Ciència al Carrer

Es durà a terme aquest divendres, de les 11.00 a les 13.00 hores, en format virtual des del web www.cienciaalcarrer.comMés de 2000 joves s’han inscrit per visitar la mostra

La fira de ciència divulgativa Ciència al Carrer arriba enguany a la 14a edició després de l’aturada al 2020 per raons sanitàries. La represa es farà en format virtual i tindrà lloc aquest divendres, 28 de maig, entre les 11 i les 13 h, des del web www.cienciaalcarrer.com. Lleida s’ha consolidat en la representació de la seva capitalitat de la ciència divulgativa, adreçada a un públic familiar i la ciutadania en general. Es coordina des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, del Departament d’Educació, i l’organitza conjuntament la Regidoria de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La no presencialitat no ha estat cap impediment perquè més de 2000 joves s’hagin inscrit a visitar la mostra.  Entre els expositors hi ha els centres educatius, els propis estudiants de totes les edats, que seran els que mostrin i justifiquin els seus experiments i projectes científics. A més hi són convidats experts divulgadors, entitats i empreses que tenen la ciència com a missatge.

En la present edició, un grup de centres participa amb la mostra de projectes de treball dels objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de la ciència, la tecnologia i les matemàtiques.

El format virtual ha facilitat que centres de poblacions allunyades de la capital lleidatana hi puguin participar, com per exemple l’escola de Bossòst o de Les.

Per iniciar la fira es farà una conferència inaugural impartida pel professor Anicet Cosialls amb el títol: La ciència dels viatges espacials. Dijous dia 27 a les 17.30 h enllaçant a través del mateix web. Així mateix , CaixaForum Lleida ofereix visita gratuïta a l’exposició Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna. (cal cita prèvia,  reserves des del web)

La fira en xifres

53 expositors:

  • 22 centres educatius amb mostres de ciència en general
  • 18 centres educatius amb mostres de treballs d’ODS a través e les STEAM
  • 8 divulgadors
  • 6 entitats /empreses
  • 2200 inscrits
  • Nombre indeterminat de visitants ( obert a tota els públics)

Novetats edició 2021:

  • Format virtual
  • Treballs d’ODS a través de les STEAM
  • Participació de centres de: Anglesola, Maldà, Bossòst, El Palau d’Anglesola, Almenar, Tàrrega, Mollerussa, Alfarràs, Les, Ivars d’Urgell, Balaguer, Alpicat, Torrefarrera i Lleida.