<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35145>>.

600 nens i nenes participen en la trobada de la Xarxa Municipal de Ludoteques ‘Lleida Juga’

La Regidoria d’Educació commemora el Dia Internacional del Joc, enguany en un format més reduït per la pandèmia El paer en cap i la tinent d’alcalde Sandra Castro visiten el recinte dels Camps Elisis on s’han habilitat 150 propostes de joc per a infants i famílies de totes les edats

La Regidoria d’Educació commemora el Dia Internacional del Joc, enguany en un format més reduït per la pandèmia El paer en cap i la tinent d’alcalde Sandra Castro visiten el recinte dels Camps Elisis on s’han habilitat 150 propostes de joc per a infants i famílies de totes les edats

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, han visitat aquesta tarda el recinte dels Camps Elisis on la Xarxa Municipal de Ludoteques ha celebrat la XIII edició de Lleida Juga, per commemorar el Dia Internacional del Joc, que ha aplegat a 600 nens i nenes de la ciutat.

Les restriccions de les mesures sanitàries a causa de la pandèmia han obligat a restringir l’aforament del recinte on s’han fet tot un seguit de propostes per a petits i grans, a través de les quals les ludoteques municipals reivindiquen el joc com a element fonamental de gaudi, desenvolupament i creixement.
El ‘Lleida Juga’ és una jornada lúdica consolidada a la ciutat de Lleida que ha anat creixent any rere any. Va néixer amb un format molt petit al pati de la ludoteca de Cappont com una trobada de les 5 ludoteques municipals. A la 6a edició, l’any 2014, es va sortir del pati de la ludoteca i cada vegada ha anat ocupant més espai dels Camps Elisis. L’any següent, el 2015, es va convidar a empreses dedicades al món del joc a participar del ‘Lleida Juga’ i cada vegada són més les empreses que participen de la iniciativa. En l’edició del 2019, van gaudir més de 3.000 persones, es va comptar amb la participació de 32 empreses i l’espai dedicat al joc ja superava els 10.000 m2.
L’any 2020 es va haver de suspendre el ‘Lleida Juga’ en format presencial, però es va oferir una alternativa virtual amb propostes de joc que han tingut més de 6.000 visualitzacions.
Per poder adaptar-se a les restriccions actuals s’ha canviat el format del ‘Lleida Juga’ del 2021, reduint l’espai, però mantenint la seva ubicació als Camps Elisis i fent 2 torns de joc, amb un aforament limitat, reserva prèvia i seguint totes les mesures higièniques (ús de mascareta, gel hidroalcohòlic, distàncies de seguretat...)
El ‘Lleida Juga’ d’enguany ha girat entorn l’eix “Joc i experimentació”. Aquests dos elements s’han unit per a oferir tot un plegat de propostes sensorials i d’experimentació amb materials de la vida quotidiana que sorprendran els nostres infants.

Els assistents a la festa han pogut gaudir d’un espai de primera infància, jocs d’habilitat, jocs de construcció, circuits sensorials, jocs de taula, zona de pintura, sorral i diferents propostes d’experimentació amb materials reciclats i reutilitzats com a jocs, més de 150 propostes de joc per a infants i famílies de totes les edats.