‘Activa’t a casa’, finalista dels Premis Zapping

El programa coproduït per la Paeria i Lleida TV durant els primers mesos de la pandèmia, adreçat especialment als avis confinats i sense accés a internet, competeix en la categoria de televisions locals

‘Activa’t a casa’, el programa de Lleida TV coproduït per l’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Lleida (FAVLL), ha estat seleccionat com a finalista dels XXVI Premis Zapping, en la categoria de Televisions Locals, segons ha fet anunciat l’organització d’aquests guardons que atorga l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.
El programa ‘Activa’t a casa’, emès durant els primers mesos del confinament competirà amb l’‘Especial Campionat de Catalunya de ciclisme Sub-23 i elit’, del Canal SET, i ‘Va passar aquí’, de Betevé - Visiona TV. El veredicte dels premis es donarà a conèixer en el decurs d’un acte que tindrà lloc el 22 de juny al CaixaForum de Barcelona.
‘Activa’t a casa’ va ser un espai matinal de televisió, adreçat especialment als avis confinats i sense accés a internet. Un espai positiu pensat per activar-los en un període que era aconsellable no sortir de casa, amb Marc Bergés com a monitor d’exercici físic, Marga Lladonet impartint aeròbic, Pili Vilella amb taitxí i Esther Farré amb dietètica, entre altres col·laboradors.
La selecció dels finalistes als Premis Zapping a l’oci audiovisual de qualitat 2020 ha estat realitzada per un jurat especialitzat i per la junta directiva de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisual de Catalunya, que han fet una valoració entre totes les candidatures.
En la mateixa gal·la, també es lliuraran els Premis Nominals, el palmarès dels quals ja s’ha fet públic:
Premi Especial per a Televisió de Catalunya per ser altaveu de la integració i la diversitat cultural a través de programes com ‘Bàlsam’ i ‘Per què volen els avions?’, dos formats on destaquen la qualitat, els continguts plurals i el to vitalista.
Premi Grups d’Anàlisi de Programes a Movistar+ per ‘La línea invisible’, ‘Antidisturbios’ i ‘La Unidad’, tres sèries que reflecteixen una gran feina de documentació i conformen propostes d'acció amb relats consistents i bones interpretacions.
Premi Valors a RTVE per ‘Aprendemos en Clan’, un espai infantil que apropa a les famílies i a la comunitat educativa els continguts del currículum oficial de manera rigorosa, distesa i amb un marcat caràcter de servei públic.
Premi Millor Contingut Online Positiu per a Menors (SIC-SPAIN) atorgat per Fundació Aprendre a Mirar per a unicoos. Aquesta plataforma ofereix continguts en línia de les matèries d'educació secundària i batxillerat en un projecte que conjumina qualitat, divulgació i promoció de l'adquisició de competències.
Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals de vot popular que es concedeixen a Espanya. A diferència d’altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat, i no l’audiència, i són els consumidors qui escullen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat, presidit per la presidenta de l’Associació, Anna Plans, decideix amb el seu vot els guanyadors.