<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35155>>.

El número 377 ordenarà l’ordre de preferencia d’accés a les Escoles Bressol en cas d’empat

La publicació definitiva dels nens i nenes admesos i la llista d’espera tindrà lloc el dia 11 de juny

La publicació definitiva dels nens i nenes admesos i la llista d’espera tindrà lloc el dia 11 de juny

El número 377 ordenarà l’ordre de preferencia d’accés a les Escoles Bressol en cas d’empat. La tinent d’alcalde i regidora Sandra Castro ha presidit aquest matí el sorteig públic amb què s’inicia el procés de matriculació. Aquest any l’oferta pública de places ha estat de 577 places amb la novetat que s’han ofert 6 places de nadons en les escoles bressol de la Bordeta, Pardinyes, Secà i Gargot, sumant un total de 24 noves places de nadons a la Ciutat.

En total, s’han recollit 571 sol·licituds de preinscripcions per a per a les 577 places que s’ofereixen per al curs 2021-22.

Les EBM amb més demanda han estat:

-0 anys: Parc de Gardeny i Albarés.

-1 any: Albarés, Cappont, Secà de Sant Pere, La Mitjana, el Rellotge i Ronda La Mercè.

-2 anys: Cappont, La Mitjana, Ronda La Mercè i Balàfia.

Un cop publicats els els resultats, les famílies tindran els dies 2, 3 i 4 de juny per per realitzar reclamacions. La publicació de les llistes ordenades es pot consultar a la web d’educació a partir del dia 1 de juny i la publicació definitiva de l’alumnat admès es realitzarà el dia 11 de juny. El període de matrícula per als nous alumnes tindrà lloc de l’11 al 23 de juny.

Visita a la xarxa d'Escoles Bressol Municipals

Coincidint amb el període de preinscripció i matrícula, la tinent d’alcalde Sandra Castro ha visitat l’Escola Bressol Municipal del Centre Històric per conèixer de primera mà com s’ha desenvolupat el curs escolar. Castro ha explicat que un dels eixos principals que s’estan treballant en l’àmbit educatiu és combatre la segregació escolar i fer atractives les EBM que acostumen a tenir menys demanda. En el cas de l'EBM de Centre Històric, s’està estudiant la possibilitat de fer un projecte educatiu amb la Ludoteca. Així, a més d’introduir elements diferencials en el programa perquè sigui més atractiu per a les famílies, se sumarien sinergies entre l’escola bressol i la ludoteca.

Per al curs 2021-22, Castro ha comentat que la Regidoria ha fet un reajustament del nombre total de places i una millor distribució per edats, perquè no hi havia suficients places pe atendre l’alta demanda per a 0 anys i quedaven moltes vacants per als 2 anys. "En els darrers cursos, quedaven entre 100 i 150 places vacants sistemàticament. Per això, s’han pres algunes mesures per atendre la demanda i les necessitats, fet que ha tingut una bona resposta per part de les famílies, que valoren la qualitat que s’ofereix a les escoles bressol municipals. Entre altres, amb la tarifació progressiva, s’han introduït millores en la flexibilització dels serveis i de les quotes, hi ha horaris intensius, ampliació d’horaris d’acollida, quotes de mig menjador, etc. per donar resposta a les necessitats de conciliació de les famílies", ha explicat Castro.