L'exposició 'Carles Porta. La Casa Infinita' es prorroga fins al 6 de juny

Una mostra que il·lustra els darrers trenta anys de la seva professió, destacant diversos projectes que recorren la seva trajectòria amb especial èmfasi als seus treballs vinculats a la imatge d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya

L'exposició 'Carles Porta. La Casa Infinita' es prorroga fins al 6 de juny al Museu d’Art Jaume Morera. La mostra il·lustra els darrers trenta anys de la seva professió, destacant diversos projectes que recorren la seva trajectòria amb especial èmfasi als seus treballs vinculats a la imatge d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

Sota el títol “La casa infinita”, la mostra es desplega en l’espai expositiu a manera coral, establint un diàleg entre diferents produccions que il·lustren els darrers trenta anys de la seva professió. Destaquen, d’una banda, els seus treballs vinculats a la imatge de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació Animac, que han acabat esdevenint un tret distintiu del certamen, i, de l’altra, diversos projectes i treballs que suposen un recorregut per la trajectòria de l’artista i que aborden diversos camps d’interès vinculats a les diferents maneres que té d’entendre el dibuix, la poesia, el cinema, la il·lustració o el disseny gràfic.

Carles Porta (Madrid, 1963) és artista, dibuixant, dissenyador i creador d’un univers visual i conceptual amb un estil particularment inconfusible, i desplega la seva feina tant en treballs basats en la il·lustració i el cinema d’animació com en altres projectes multidisciplinaris.

Com a artista lleidatà, i en el marc de la seva recent incorporació a la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, presenta una exposició en què concentra el seu treball de manera àmplia i des de diferents facetes de la seva trajectòria.

Des d’un tractament gràfic i centrat en el dibuix, Porta estableix en tots els seus treballs una atmosfera que perfila diversos conceptes: la imatge de l’acció, el dibuix expandit i un interès central per la producció cinematogràfica.

Unes atmosferes que en bona part traspassen les fronteres de la pràctica del dibuix i el cinema mitjançant geografies sorprenents, paisatges fantàstics i personatges enigmàtics.