<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35170>>.

L’Arborètum amplia la rocalla macaronèsica amb 35 m2 addicionals

Acull flora subtropical i mediterrània de les illes Canàries i Madeira

Acull flora subtropical i mediterrània de les illes Canàries i Madeira

L’Arborètum – Jardí Botànic de Lleida ha ampliat l’espai de la rocalla macaronèsica amb 35 metres quadrats, que ara compta amb una superfície que supera els 200 m2. L’actuació ha comportat el disseny i la construcció de tres nous parterres elevats que venen a completar la rocalla representativa de la regió macaronèsica. Els nous parterres incorporen plantes representatives d’aquest àmbit biogeogràfic com ara dragos, ensopegueres, herbes gatera, violers i tajinastes. La majoria d’aquestes espècies són endemismes canaris.
L’espai recrea una petita part de la flora representativa dels arxipèlags atlàntics europeus d’origen volcànic (Açores, Madeira i Canàries) a més de les illes de Cap Verd.
L’execució de l’obra, dissenyada i dirigida per la direcció tècnica de l’Arborètum, ha anat a càrrec de l’alumnat i el professorat del FOAP Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardinería conjuntament amb els treballadors del programa Treball i Formació – Línia Joves 2020 i de Treball als barris 2020. Programa D. Experienciació laboral. Tant el curs com els dos programes formen part de les polítiques actives d'ocupació de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i están subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.