La Sala de Lectura de Sucs s’integrarà al Sistema de Lectura Pública de Catalunya

Aquesta millora del servei forma part de les actuacions previstes dins del nou Pla municipal del servei bibliotecari de Lleida, aprovat al ple de desembre de 2020

La Junta de Govern Local ha aprovat la incorporació de la Sala de Lectura de l’EMD de Sucs al Sistema de Lectura Pública de Catalunya. D’aquesta manera, l’equipament podrà acceder al conjunt de prestacions ofereix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya als equipaments bibliotecaris estables situats en municipis de fins a 3.000 habitants que s’integren en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
L’Ajuntament de Lleida va aprovar per unanimitat, en el ple de desembre de 2020, el nou Pla municipal del servei bibliotecari de la ciutat de Lleida, que preveu la creació d’una xarxa urbana bibliotecària que estaria formada per tres biblioteques locals de proximitat de nova construcció ( que pivotarien sobre la Biblioteca Pública de Lleida, que actuaria com a biblioteca central urbana) i el manteniment de les sales municipals de lectura, com podrien ser les de Sucs i Raimat.
Les noves biblioteques es constituiran en diferents nodes culturals distribuïts a la ciutat i en els quals s’integrarien diferents serveis. Les característiques i ubicació concreta de cada biblioteca es determinaran a partir dels plans funcionals que s’aniran elaborant a partir de l’aprovació d’aquest pla.
La proposta d’estructuració del sistema de lectura pública local seria:
Biblioteca central urbana: La Biblioteca Pública de Lleida es constitueix, a banda de les funcions que ha de complir com a biblioteca central comarcal i biblioteca provincial, en la biblioteca central urbana. A més, és la biblioteca que cobreix les necessitats com a biblioteca de proximitat de l’àrea central de la ciutat.
Biblioteques locals de proximitat: Creació de 3 biblioteques a les àrees nord, oest i sud-est, respectivament. El pla proposa tres equipaments amb les següents característiques mínimes: uns 1.100 m2 de superfície, 23 punts públics d’accés informàtic, 110 punts de lectura, un fons total d’uns 25.000 exemplars i entre 5-7 treballadors.
Sales municipals de lectura: la gran extensió del terme municipal, amb nuclis de població molt allunyats del centre –entre ells, dos EMD: Raimat i Sucs – fa aconsellable el manteniment o l’establiment de punts satèl·lits d’informació i lectura en aquests nuclis.