<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35184>>.

El paer en cap, Miquel Pueyo, visita el mercadet de Joves Empresaris de Ponent

El programa formatiu s'ha desenvolupat enguany en 7 centres -Col·legi Maristes (Calidoscopi), INS Castell dels Templers, PTT Mollerussa, PTT Tarrèga, INSS Guissona, Escola agrària d'Alfarràs i l'IMO- amb un total de 105 alumnes que han creat 7 cooperatives

El programa formatiu s'ha desenvolupat enguany en 7 centres -Col·legi Maristes (Calidoscopi), INS Castell dels Templers, PTT Mollerussa, PTT Tarrèga, INSS Guissona, Escola agrària d'Alfarràs i l'IMO- amb un total de 105 alumnes que han creat 7 cooperatives

L'alcalde, Miquel Pueyo, el regidor d'Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l'IMO, David Melé, i el regidor de Joventut, Ignasi Amor, han visitat el mercadet dels Joves Empresaris de Ponent (JEP) a la plaça de Sant Joan.

Els protagonistes d'aquest mercadet són els alumnes dels centres educatius que duen a terme el programa JEP coordinat per l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO). El projecte forma part del projecte E2 Escola d'Emprenedors que lidera i subvenciona GlobaLleida.

Durant el curs escolar, l'alumnat ha dissenyat petites empreses amb l'objectiu final de vendre els productes i fer-ne difusió en les cinc paradetes que s'han muntat a la plaça de Sant Joan.

A través d'aquesta experiència pràctica, els participants tenen l'oportunitat de desplegar en un context real competències com la iniciativa, la presa de decisions, la creativitat, el treball en equip, l'atenció al client, l'organització, l'autonomia, etc. Quan finalitza el mercat, els alumnes calculen el benefici obtingut i una part es destina a finalitats socials, tal com marquen els principis cooperatius.

El programa JEP proposa a l'alumnat crear i gestionar la seva pròpia empresa que haurà d'establir relacions comercials amb altres firmes d'aquest projecte per tal d'aconseguir la compravenda dels seus productes en el mercadet. 

Les activitats del curs porten a què les empreses estiguin al dia quant a la seva constitució, relacions comercials i catàleg de productes amb l'objectiu que arribin al mercat amb tots els procediments completats: creació de nom i logotip de l'empresa, realització d'un organigrama, elaboració d'estatuts, decidir sector i activitat comercial que es dedicarà l'empresa, fer un catàleg, etc.

El programa d'aquest any s'ha desenvolupat en 7 centres formatius: Col·legi Maristes (Calidoscopi), INS Castell dels Templers, PTT Mollerussa, PTT Tarrèga, INSS Guissona, Escola agrària d'Alfarràs i l'IMO, amb un total de 105 alumnes que han creat 7 cooperatives .

El professorat dels centres participants manifesten que aquest projecte els facilita treballar amb molt èxit les competències curriculars d'educació secundària obligatòria que inclouen les aptituds bàsiques que cal assolir en finalitzar l'educació bàsica: comunicativa, lingüística i audiovisual; artística i cultural; tractament de la informació i competència digital; la matemàtica així com l'autonomia i iniciativa personal, social i cultural.