Tret de sortida a la cinquena edició d’El Segre de Negre
La sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida acull la inauguració del Festival de Novel·la Negra i Criminal de Lleida, organitzat per l’IEI i Pagès Editors, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida
La sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida ha donat el tret de sortida aquest divendres a la cinquena edició El Segre de Negre-Festival de Novel·la Negra i Criminal de Lleida, organitzat per l’IEI i Pagès Editors, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida.
Els regidors Jaume Rutllant i Joan Ramon Castro han assistit a la inauguració del festival que ha començat amb la taula rodona “Els professionals del Crim”, amb Sheila Queralt, Àngel Montalà i Rafa Melero.
Dos eixos marquen la pauta d’aquesta cinquena edició. D’una banda, l’homenatge a Patricia Highsmith en el centenari del seu naixement i, de l’altra, la presència d’una de les autores més populars del gènere, l’escriptora Donna Leon, que ha participat en l’acte per videoconferència i ha rebut aquest divendres el II Premi Trajectòria Literària.
Tots els actes d’El Segre de Negre es poden seguir presencialment o en streaming, i se celebren seguint els protocols i normatives anti-Covid vigents. Per assistir-hi presencialment és imprescindible fer reserva prèvia.
El gruix dels actes tindrà lloc demà dissabte. Així, al matí hi haurà la ruta literària ‘L’origen del pecat’, davant del Palau Episcopal, amb Albert Anguera i Marta Alòs; dos presentacions de novetats i signatura de llibres al Pati del Convent de Santa Clara (una amb Lluís Llort, Sebastià Marí i Ramona Solé, i l’altra amb Sebastià Bennasar, Raquel Gámez Serrano i Laia Vilaseca); l’activitat infantil ‘El primer cas del comissari Gordon’, a la Sala Alfred Perenya; i l’interrogatori ‘Sota la mirada d’un àngel negre’, amb Anna Sàez parlant amb Rosa Ribes.
Els actes de la tarda, tots al Pati del Convent de Santa Clara, començaran amb el lliurament dels premis del III Concurs de relats breus i microrelats i del III Concurs de fotografia #Instanegre; seguiran amb les taules rodones ‘Quan els crims són reals’, amb Pep Coll, Fàtima Llambrich i Tura Sole, i ‘Notes de tres investigadors respectables’, amb Juan Cal, Montse Sanjuan i Anna Maria Villalonga, i acabaran amb la cloenda.
A més, tots els dilluns de juny es podrà gaudir al Screenbox Lleida del cicle de cinema ‘Travelling de Higshmith’, amb quatre adaptacions de Higshmith a la història del cinema: ‘Extraños en un tren’ (dia 7), ‘A pleno sol’ (14), ‘El amigo americano’ (14) i ‘El talento de Mr. Ripley’ (28). Cal fer reserva prèvia a https://www.screenbox.cat/.
Es pot consultar tota la informació del festival a: www.elsegredenegre.cat