Aromes de Can Rosselló endega la 4a edició de la Floració de la Lavanda
La inauguració del mural ‘El pont del Boc de Biterna’, estrena un programa ple d’activitats fins al 21 de juny
La inauguració del mural ‘El pont del Boc de Biterna’, estrena un programa ple d’activitats fins al 21 de juny
La responsable d’Aromes de Can Rosselló, Mònica Rosselló, ha estat l’encarregada de presentar aquest vespre la 4a edició de la floració del camp d’espígol a la Partida Sot de Fontanet i de donar la benvinguda als assistents, entre els quals hi havia els tinents d’alcalde Montse Pifarré i Paco Cerdà i els regidors David Melé, Begoña Iglesias i Xavier Palau.
Mònica Rosselló ha fet una breu introducció del projecte que la seva família va impulsar fa set anys en apostar pel cultiu de lavanda o espígol, per aprofitar les propietats fisiològiques i el gran ventall d’usos que se li pot donar. Una aposta de futur que pot aportar treball i dinamització a l’Horta de Lleida, esdevenint un potencial econòmic important.
“Gent d’arreu del país venen expressament a fotografiar-se al camp durant aquest mes, el mes de la floració, ja que el juny és l’únic moment que floreix la lavanda a Lleida. Visites amb la Seu Vella al fons, que donen un marc incomparable per organitzar escapades turístiques”, ha explicat Mònica Rosselló.
Un projecte que va començar elaborant productes de manera artesana i a petita escala, tot partint de la matèria primera: la flor i l’oli essencial 100% pur i natural, i que s’han anat incrementant amb molts altres: ambientador en esprai o de cotxe, aigua de lavanda, saquets de flor per l’armari i, fins i tot, la cervesa de lavanda Aromes de Can Rosselló, segons la responsable de la iniciativa.
Durant els parlaments, el tinent d’alcalde Paco Cerdà ha felicitat la família Rosselló per la iniciativa i ha animat a continuar en el projecte, mentre que la tinent d’alcalde Montse Pifarré ha valorat la valentia emprenedora dels Rosselló, que han sabut trobar alternatives a l’economia tradicional de l’Horta.
La inauguració ha continuat tot seguit amb una petita recreació de l’obra ‘Les Bruixes del Pont del Boc de Biterna’, una representació que recorda la cacera que van patir moltes dones, acusades de bruixeria, patint injustícies pel sol fet de ser llevadores o tenir coneixements de medicines naturals.
Aquesta obra és la que ha motivat a Josep Maria Batlle, a realitzar el mural ‘El Pont del Boc de Biterna’, que ara llueix en una de les parets d’Aromes de Can Rosselló simbolitzant els trets representatius de la partida de l’Horta.
Des d’avui i fins al 21 de juny, Aromes de Can Rosselló ha programat una sèrie d’activitats en les quals es podrà gaudir de tallers d’aquarel·la, esdeveniments solidaris, espectacles pels més petits, tallers de fotografia, tallers d’elaboració de sabó, la tradicional nit de ioga i moltes altres, totes elles de la mà i amb la col·laboració de professionals i entitats vinculades a la ciutat i que són partícips del projecte de la família Rosselló.