<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35214>>.

Cloenda de curs del projecte d’aprenentatge musical “Amb molta corda” a l’Escola Magí Morera

 Forma part de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn Lleida

 Forma part de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn Lleida

Els alumnes de cicle inicial de l’escola Magí Morera han protagonitzat aquest dimecres el concert de cloenda del projecte musical “Amb molta corda”. Professors especialistes de l’escola de música ‘L’Intèrpret’ desenvolupen, durant tot el curs, un taller setmanal de música amb violins i violoncels adreçat a alumnes de 1r i 2n de primària. D’aquesta manera, els nens i nenes del centre, tenen una oportunitat excepcional de conèixer i aprendre a tocar aquests instruments de corda.
És el tercer curs consecutiu que s’està desenvolupament aquest programa musical, amb un gran èxit, perquè permet que l’alumnat d’aquesta escola pugui participar en una activitat motivadora amb l’objectiu de millorar el seu rendiment acadèmic i seva la integració.
Amb aquest taller es treballa amb l’alumnat:
- Gaudir de la pràctica d’un instrument en grup.
- Millorar la psicomotricitat.
- Millorar la capacitat de concentració, memòria, oïda i continguts musicals.
- Augmentar la seva motivació cap a l’escola.
- Treballar els aspectes actitudinals i de sociabilitat grupal.
- Incentivar el respecte cap als seus companys i adults.
- Ajudar a relaxar-se i a eliminar les tensions, com un complement en l’educació
emocional.

Es preveu que el proper curs aquest projecte continuï implementant-se. “Des de la regidoria d’Educació apostem fermament per aquest tipus d’actuacions que permeten que per mitja de l’educació, en aquest cas musical, s’obrin oportunitats igualitàries per a tot l’alumnat, atenent a les casuístiques de cada escola i barri”, ha explicat la tinent d’alcalde i regidora Sandra Castro. Els Plans educatius d’entorn són una proposta educativa centrada a donar resposta a les múltiples necessitats de la societat, actuen com a instrument per oferir una reposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida en infants i joves.
Vídeo del projecte 'Amb molta corda a l'escola Magí Morera