<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35229>>.

La Paeria porta als escenaris ‘Ruhe!!’ (Silenci), una obra basada en la deportació dels lleidatans als camps de concentració nazi

Aquesta representació de teatre documental, dirigida per Jaume Belló sota el patrocini de l’Ajuntament, es va estrenar el febrer del 2019 i s’ha escenificat en diversos instituts de Secundària

Aquesta representació de teatre documental, dirigida per Jaume Belló sota el patrocini de l’Ajuntament, es va estrenar el febrer del 2019 i s’ha escenificat en diversos instituts de Secundària

L’Ajuntament de Lleida, a través del Departament de Drets Civils, torna a dur als escenaris ‘Ruhe!!’ (Silenci), l’obra basada en la deportació dels lleidatans deportats als camps de concentració, que es va estrenar el passat 1 de febrer de 2019 al Teatre de L’Escorxador, donat l’interès que ha despertat.

Des de la data de la seva estrena, aquesta obra de teatre s’ha representat en diversos Instituts de Secundària de Lleida que participen del ‘Projecte Buchenwald-Mauthausen’, liderat per la Paeria en conveni amb l’Amical de Mauthausen. Ha estat arran de l’interès que ha despertat l’obra, dirigida per Jaume Belló, que s’ha decidit recuperar-la, però aquesta vegada en format oberta al públic malgrat que amb aforament reduït (només 40 persones).
La Sala 2 del Teatre Municipal de L’Escorxador acollirà el pròxim dissabte, 19 de juny, a les 7 de la tarda, aquesta obra que a partir de la tècnica del ‘Teatre Document’ reuneix les històries que han recollit familiars de les persones que van estar empresonats als camps de Buchenwald i Mauthausen, així com altra documentació, la qual permet contextualitzar l’argument històric i familiar de la deportació. Tot aquest material serveix de base per crear tres personatges. L’obra juga amb les actuacions dels intèrprets i el suport de diversos audiovisuals, que ajuden a l’espectador a ficar-se amb la pell dels deportats, així com en el context històric dels fets.
‘Ruhe!!’ és una obra produïda per l’Ajuntament de Lleida, dirigida pel director de teatre local, Jaume Belló, i interpretada per tres joves de l’escena artística lleidatana: Wyns Fortuño, Sabina Francès i Miquel Rodríguez.
El novembre de 2017, l’Ajuntament de Lleida, a través del Departament de Drets Civils, va iniciar un nou projecte de recuperació de la Memòria Democràtica que tenia com a eix narratiu i com a objectiu fonamental dignificar i recordar a les persones de la ciutat de Lleida que van ser deportades a diversos camps de concentració nazis. Altres accions que protagonitza la Paeria vers la recuperació de la Memòria Democràtica són la col·locació de llambordes personalitzades davant els domicilis dels lleidatans deportats, per tal de retre l’homenatge i record de la ciutat.