Paeria i el Col·legi Oficial Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida col·laboren en el projecte “Generació Covid”

Són xerrades informatives i preventives a càrrec d’infermeres i infermers que han atès malalts de Covid-19 adreçades a 1150 alumnes de primària i ESO de 12 centres educatius de la ciutat

La Regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i la vocal del COILL (Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida), Anna Teixiné, han assistit aquest matí a l’escola Joan XXIII a una de les xerrades del Projecte “Generació COVID”, que imparteixen infermeres i infermers que estan i han estat en primera línia d’atenció a la ciutadania per la Covid-19.

Són sessions informatives i preventives de la Covid-19 destinades als alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r d’ESO i que es realitzen en el marc del programa d’actuacions per a escolars i famílies organitzat des del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Lleida, projecte coliderat entre l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Educació.

Entre 7 i el 18 de juny, 12 centres educatius de primària i d’ESO estan gaudint d’aquestes xerrades. En total es realitzaran 46 conferències adreçades a 1.150 alumnes d’entre 10 o 13 anys.

Aquestes sessions tenen per objectiu desfer mites i conceptes erronis i prevenir i orientar en relació a com s’han de comportar i què han de tenir compte els infants i joves respecte a la Covid-19 un cop acabat el curs i a punt de començar el període estival.

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha agraït el Col·legi d’Infermeres i Infermers la seva predisposició per ajudar la comunitat a superar la pandèmia, des del seu coneixement directe i la seva experiència: “Després de mesos de dur treball i d’una dedicació que la ciutadania els agrairem sempre, vull remarcar aquest vessant continuat de servei públic traslladant, directament, als més petits i joves, informació essencial per continuar fent front a la Covid-19”.

En la xerrada es remarquen aspectes prioritaris com la importància de continuar sent molt curosos amb les mesures preventives, tenir molt present que el virus continua entre nosaltres i les mesures que s’han de seguir prenent d’ara en endavant. A cada sessió es destaca la importància de la vacunació com a element clau per a la immunitat de grup.

Aquestes xerrades s’han organitzat i finançat en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, i s’ha comptat amb el suport organitzatiu del Col.legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida.