Amàlia Atmetlló, de la Companyia de Comediants La Baldufa; Lara Díez Quintanilla, actriu, dramaturga i directora, i Marc Cartanyà, actor i un dels impulsors de la companyia Íntims Produccions, conformen la comissió programadora que ja treballa en la configuració dels espectacles que s’inclouran en la propera temporada
L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Ciutat i Cultura, ha encarregat a tres professionals la confecció i configuració de la programació de les arts escèniques de LaTemporada Lleida 2021-2022. Es tracta d’Amàlia Atmetlló, de la Companyia de Comediants La Baldufa; Lara Díez Quintanilla, actriu, dramaturga i directora, i Marc Cartanyà, actor i un dels impulsors de la companyia Íntims Produccions.
Aquestes tres persones conformen la comissió programadora que ja treballa en la programació artística del programa d’arts escèniques de Lleida. L’objectiu de l’encàrrec a aquest equip curatorial és programar els espectacles per al període setembre-desembre 2021 per als teatres i cicles que es desenvolupen des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, així com també el període gener- juliol 2022.
Pel que fa als requisits que s’han tingut en compte a l’hora de conformar aquesta comissió han estat la trajectòria professional en l’àmbit de les arts escèniques de la ciutat de Lleida, que estiguin en actiu i vinculats a la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques.
Les seves funcions són dissenyar una proposta de programació i consensuar-la amb la direcció de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Lleida, proposar una activitat complementària (formativa, divulgativa, participativa...), acompanyar i assistir en el bon desenvolupament de la programació i les activitats vinculades, fer seguiment i avaluar les dinàmiques de la programació i de les activitats i participar en tot allò que faci referencia als continguts artístics i a les activitats paral·leles.
Aquest és el primer pas cap a un nou model de programació col·legiada i participativa que vol implementar la Regidoria de Ciutat i Cultura per a la propera temporada en què la direcció artística va més enllà d'un encàrrec unipersonal amb l'objectiu de programar des de diferents mirades i estils, anant cap a un model més obert i dinàmic.
El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha explicat que "amb aquesta comissió programadora iniciem un camí innovador, després d'un procés d'anàlisi de diferents models i de treballar amb l'assessorament de professionals de prestigi en l'àmbit de les arts escèniques. A partir d'aquesta primera experiència pretenem establir les condicions per estendre el format en el temps a través d'un procés obert que permeti valorar diferents projectes. Volem diferenciar les tasques gerencials i de coordinació de les artístiques per aconseguir el millor resultat en cada àmbit."
Amàlia Atmetlló Folguera
Amàlia Atmetlló Folguera és nascuda el 1980 a Lleida. És gestora cultural i mare. Professora de música durant deu anys, llicenciada en Història a la UdL i en Història i Ciències de la Música a la UAB, va passar nou anys fent recerca sobre el cant popular de tradició oral a la província de Lleida que va finalitzar el 2016 amb la publicació del llibre Los Cantadors, amb Jaume Ayats i Ester G. Llop. Fa un Màster en Gestió Cultural a la UdL i des del 2007 treballa a la Companyia de Comediants La Baldufa com a gestora cultural.
Està vinculada a projectes culturals de la ciutat de Lleida com el Festival de l'Horta i l'Ateneu La Baula, entre altres.
Com a gestora cultural fa la producció dels espectacles de La Baldufa i l'organització i producció del Festival Esbaiola't a Esterri d'Àneu des del seu inici l'any 2008. Les seves especialitats són la redacció de projectes, la planificació i l'estratègia. Amb molta capacitat de treball, mirada llarga i determinació.
Creu que la cultura és el reg de l'ànima i és indispensable per fer una societat imaginativa, empàtica i amb esperit crític.
Lara Díez Quintanilla
Lara Díez Quintanilla es gradua en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona al mateix temps que es llicencia en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. Més endavant, cursa la formació de “Psicoterapeuta de grups i famílies” pel grup alfa. Combina la seva formació com a psicòloga treballant amb la Dra. Àngels Vives Belmonte i el Dr. Ignasi Bros en l’observació de grups i completa la seva formació com a actriu, dramaturga i directora amb Pablo Messiez, Claudio Tolcahir, Sergi Belbel, Alistair McDowall, entre altres.
Creadora de les companyies retreTTeatre i LA VOLCÀNICA amb les que actualment treballa, segons la producció, com autora, directora o actriu. Els seu darrer treball és “El buit de la parcel·la oblidada”, una trilogia existencialista composada per “Omplint el buit” (La Gleva, maig 2019), “Les oblidades” (Teatre Akadèmia, maig 2019) i “La nostra parcel·la” (Teatre Lliure, març i octubre 2020).
Ha obtingut el premi Zapping a millor actriu de televisió al 2017, el premi Píndoles 2017 per “Notícies del futur”, el premi Píndoles 2018 i el premi Mikroakadèmia 2018 per “Jocs perillosos” i el premi Crítica Serra d’or 2018 per la seva obra “Herència abandonada” re- estrenada al gener de 2020 a la Sala Beckett on va ser autora catalana a l’Obrador internacional d’estiu 2019 i on, actualment, és l'autora resident 2020-2021.
És la sisena temporada que forma part de l'equip d'actrius del programa de sàtira política “POLÒNIA”.
Marc Cartanyà Pena
Actor amb molt d'interès en la direcció, la dramatúrgia i totes aquelles coses que conformen les arts escèniques. La seva principal formació escènica ha estat en l'entorn de l'Aula de Teatre de Lleida, però també a l'Obrador de la Sala Beckett i en altres formacions diverses. Actualment cursa el grau d'Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.
La seva vida escènica professional comença amb la companyia El Sidral, amb qui fa animacions i saraus de tota mena. Després amb Campi Qui Pugui, amb qui s'introdueix al teatre de carrer i amb la companyia de comediants La Baldufa. Però també amb l'Agrupación Señor Serrano, en Ferran Dordal i el Col·lectiu VVAA. Fa d'ajudant de direcció d'en Jorge-Yamam Serrano, de l'Iván Morales i d'en David Climent.
El 2012 enceta un projecte vital apassionant amb l'Isaac Baró, l'Oriol Esquerda i la Sandra Pujol; la companyia Íntims Produccions amb qui ha fet els espectacles “El lloc”, “Wasted”, “Pool (No Water)” o “Èter Brota”.
Convocatòria per a la concessió d’ajuts a projectes d’entitats culturals sense ànim de lucre
La Comissió Informativa per les polítiques de Gestió Cultural i de Joventut celebrada aquest dilluns ha presentat diferents convocatòries per a la concessió d’ajuts, beques i subvencions.
Pel que fa al Servei de Cultura, s’ha proposat l’aprovació de la Convocatòria per a la concessió d’ajuts a projectes d’entitats culturals sense ànim de lucre amb un import de 53.600 euros.
D’altra banda, també s’ha presentat la proposta per aprovar la Convocatòria Beques Art i Natura a la creació 2021. Es tracta de dues beques de 4.000 euros cadascuna + 7.700 euros despeses manutenció, allotjament i espai de treballs que rebran les persones que resultin guanyadores de les beques al Centre d’Art i Natura de Farrera.
En l’àmbit de Joventut, una primera proposta relativa a la Convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a projectes adreçats a consolidar el teixit associatiu juvenil i, una segona, d’aprovació de la Convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a l’impuls de cooperatives de treball integrades per persones joves.