La Paeria explica en un curs de la FEMP la seva transformació digital amb el suport tècnic de Microsoft

S'ha exposat com a cas d’èxit en la incorporació de noves eines tecnològiques en el sector públic, amb l’aposta pel teletreball i per l’ampliació i la millora de tràmits en línia

L’Ajuntament de Lleida ha participat explicant l’experiència de la seva transformació digital, aconseguida amb el suport tècnic de Microsoft, en un curs que ha ofert la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre els serveis web per a administracions locals. El responsable de sistemes de la Paeria, Carles Giné, ha exposat ‘Com utilitza els Serveis Webs de Microsoft la Paeria’ com a cas d’èxit en l’aposta que ha fet per la digitalització, especialment pel que fa al teletreball i en l’ampliació i la millora de tràmits en línia.

Aquest pas endavant per incorporar noves eines tecnològiques ha tingut en compte el reforç en la velocitat i la seguretat de les connexions informàtiques. La volutantat ha estat facilitar al màxim les gestions a la ciutadania i que el personal municipal pogués desenvolupar el seu treball remot amb agilitat. L’Ajuntament va accelerar la implantació de determinades eines i mesures arran de la situació sanitària per la Covid-19, fet que va permetre una major coordinació i lideratge en aquest procés de transformació digital.

De fet, la multinacional Microsoft va publicar al març al seu magazín digital Pulse l’article ‘Ajuntament de Lleida: transformar el sector públic en un lloc de treball modern i virtual’ on es posava en relleu el pas endavant per promoure el treball i escriptors virtuals.

El curs de la FEMP s’adreça als responsables de sistemes informàtics de les entitats locals i compta amb l’assistència d’unes 130 persones. Consta de quatre sessions matinals, que s’imparteixen en línia des d’ahir dilluns i fins el dijous 17. El curs té com a objectius oferir informació sobre el conjunt de serveis web que les companyies ofereixen, els avantatges i la posada en pràctica a les administracions locals perquè puguin servir en la presa de decisions a l’hora de contractar aquest tipus de serveis. Així, durant el curs es podran veure alternatives al mercat, la implantació i gestió, les mesures de seguretat i identificar terminologia i conceptes associats a aquests serveis.