L’alcalde Pueyo assisteix a la V Nit de les Infraestructures

Durant l’acte s'ha fet el lliurament del premi a la infraestructura de l’any 2020 per part del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha assistit aquest dimarts, de manera telemàtica, a la V Nit de les Infraestructures on el Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya ha informat de la tasca realitzada i ha lliurat el premi a la infraestructura de l’any 2020 a la ‘Nova Terminal de Granels Sòlids d’ICL Iberia al Port de Barcelona'. L’acte s'obre al sector per acostar la veu de la societat civil a les administracions públiques i per col·laborar en la definició de les polítiques d’infraestructures al territori.

El president Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, ha obert l’acte, seguit del president el Consell Assessor, Francisco Gutiérrez. A continuació el catedràtic Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona, Mariano Marzo, ha ofert la ponència ‘Cambio climático: innovar y decidir’. S'ha donat pas al lliurament del Premi a la Infraestructura de l’any 2020 i han clos l’acte la 2a tinenta d’alcaldia, Janet Sanz; el vicepresident del Govern i conseller, Jordi Puigneró, i el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura.
El Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya és un òrgan col·legiat que té per objecte, l’anàlisi, avaluació, deliberació i proposta d’iniciatives i polítiques públiques en l’àmbit de les infraestructures a Catalunya, des de la més estricta independència de criteri. Es constitueix com a instrument per facilitar, als diferents agents del sector i a la societat en general, informació tècnica, objectiva i independent que permeti el diàleg i el debat serè i rigorós de les polítiques publiques d’infraestructures a Catalunya. Constituït el 2017, és una iniciativa de l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria (ASINCA), la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional i la Fundació Cercle d’Infraestructures. El Consell està format per disset experts independents de reconegut prestigi, experiència i trajectòria professional contrastada de diverses especialitats tècniques en el sector de les infraestructures, tant en el sector privat com en el públic.