<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35246>>.

Paeria i Generalitat promouen accions conjuntes en el camp de les actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat

Signat el conveni de col·laboració per coordinar la programació d’activitats en equipaments cívics

Signat el conveni de col·laboració per coordinar la programació d’activitats en equipaments cívics

La regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, juntament amb Cesca Doménec, Directora General d’Acció Cívica i Comunitària, han constituït avui la comissió de coordinació del conveni entre la Paeria i la DGACC per a fomentar la cooperació i col·laboració interadministrativa per promoure accions de diferent dimensió en el camp de les actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat.
Les funcions d’aquesta comissió són:
- Coordinar la programació de les activitats de caràcter cívic i comunitari que les dues administracions realitzen en els seus equipaments.
- Proposar la creació de grups de treball per tal de desenvolupar propostes d’actuació conjunta en aquest àmbit
- Proposar actuacions conjuntes i elaborar anualment un informe de valoració de les actuacions derivades dels treballs de la comissió.

El conveni recorda que els equipaments cívics són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, amb la missió principal de vertebrar la comunitat per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença al país i promoure la transmissió de valors cívics i comunitaris que permetin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat.

Tenen per objecte l’apoderament de les persones i les entitats a través del desenvolupament personal, cívic, comunitari, social, cultural i de lleure. També impulsen el foment de l’associacionisme, la cultura del voluntariat i la participació ciutadana com a elements que afavoreixen la convivència, el civisme i la inclusió social. Fonamenten la seva actuació en dos pilars bàsics: la consideració de la persona des d’una vessant global -personal, familiar, social i comunitària- i la proximitat a les persones i al territori amb la participació de tots els agents implicats en el disseny de possibles actuacions.