Paeria i Generalitat promouen accions conjuntes en el camp de les actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat

Signat el conveni de col·laboració per coordinar la programació d’activitats en equipaments cívics

La regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, juntament amb Cesca Doménec, Directora General d’Acció Cívica i Comunitària, han constituït avui la comissió de coordinació del conveni entre la Paeria i la DGACC per a fomentar la cooperació i col·laboració interadministrativa per promoure accions de diferent dimensió en el camp de les actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat.
Les funcions d’aquesta comissió són:
- Coordinar la programació de les activitats de caràcter cívic i comunitari que les dues administracions realitzen en els seus equipaments.
- Proposar la creació de grups de treball per tal de desenvolupar propostes d’actuació conjunta en aquest àmbit
- Proposar actuacions conjuntes i elaborar anualment un informe de valoració de les actuacions derivades dels treballs de la comissió.

El conveni recorda que els equipaments cívics són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, amb la missió principal de vertebrar la comunitat per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença al país i promoure la transmissió de valors cívics i comunitaris que permetin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat.

Tenen per objecte l’apoderament de les persones i les entitats a través del desenvolupament personal, cívic, comunitari, social, cultural i de lleure. També impulsen el foment de l’associacionisme, la cultura del voluntariat i la participació ciutadana com a elements que afavoreixen la convivència, el civisme i la inclusió social. Fonamenten la seva actuació en dos pilars bàsics: la consideració de la persona des d’una vessant global -personal, familiar, social i comunitària- i la proximitat a les persones i al territori amb la participació de tots els agents implicats en el disseny de possibles actuacions.