Stefano Palatchi rep el Pin d’Or de l’Associació d’Amics de l’Òpera a l’Auditori Municipal Enric Granados
El paer en cap, Miquel Pueyo, ofereix una recepció institucional al cantant líric català al Palau de la Paeria
L’Associació d’Amics de l’Òpera a Lleida ha distingit amb el Pin d’Or de l’entitat a Stefano Palatchi, en un acte celebrat aquest divendres a la sala de Cambra de l’Auditori Enric Granados. Prèviament, el paer en cap, Miquel Pueyo, ha rebut aquest reconegut baix català al Palau de la Paeria en una recepció institucional a la qual també han assistit els regidors Jaume Rutllant, Cristina Moron, Marta Gispert, David Melé i Maria Burrel.
Stefano Palatchi és un cantant líric nascut a Barcelona i molt vinculat al Gran Teatre del Liceu, qui canta sovint a auditoris com el Teatro Real de Madrid o el Palau de la Música de València. Entre el seu repertori s’ha especialitzat en els papers de baix verdià. Recentment ha estrenat una nova faceta com a cantant crooner i de jazz.
L’Associació d’Amics de l’Òpera a Lleida entrega el Pin d’Or a personalitats relacionades amb el món de la lírica, siguin artistes o difusors d’aquesta.
L’acte de l’Auditori ha començat amb unes paraules de benvinguda de Pilar Sánchez que han donat pas a un petit recital de la soprano Laia Cladellas, acompanyada del pianista Marco Evangelisti.
Posteriorment, el president de l’Associació d’Amics de l’Òpera a Lleida ha fet el lliurament de la insígnia d’Or a Palatchi.
Stefano Palatchi, acompanyat de Laia Cladellas, ha clos l’acte amb una cançó de comiat.
30 anys de trajectòria
Al llarg de més de 30 anys de trajectòria Stefano Palatchi ha consolidat la seva reeixida carrera com a cantant d'òpera. Destaca per la seva admirable vocació teatral, un bell timbre i les seves reconegudes facultats expressives.
Guanyador d'un Grammy Llatí i altres nominacions, Palatchi ha desenvolupat la seva carrera artística en importants coliseus operístics. Els quals inclouen des del Liceu de la seva Barcelona natal fins al Metropolitan Opera de New York.
Amo d'una veu poderosa, de greus profunds i de gran noblesa sobre l'escenari, fa més de tres dècades que va debutar al Gran Teatre de Liceu. Des de llavors ha participat en centenars de representacions i en el qual és especialment estimat pel públic.
La seva presència és habitual en totes les temporades d'òpera espanyoles i internacionals. La qual cosa l'ha convertit en un dels baixos espanyols més importants dels últims temps.
Una nova faceta com a crooner
Inquiet, arriscat i sempre amb voluntat d'innovar, durant els últims anys l'artista ha ampliat el seu repertori artístic amb altres estils musicals que compagina amb l'activitat operística, entre els quals ha tingut una especial significació el jazz.
Va fer el seu debut com a crooner liderant un quintet de músics al gener 2012 a la Sala Luz de Gas de Barcelona. Des de llavors ha participat en diversos festivals com el de Jazz de Platja d'Aro, al Festival Castell de Santa Florentina. A més ha tingut exitoses presentacions al Festival Internacional Castell de Peralada, la Sala Barts de Barcelona i el Teatre Principal de Maó a Menorca.
L'abril de 2017 es presenta amb la big band Original Jazz Orquestra Taller de Músics dirigida pel trompetista David Pastor dins el prestigiós Festival del Mil·lenni de Barcelona.
Palatchi ha viatjat a Nova York, ciutat en la qual ha estat treballant el repertori jazzístic amb Barry Levitt i Tommy James, pianista de la famosa Duke Ellington Orchestra.
El seu repertori és molt ampli i variat, incloent-hi estàndards i cançons populars en diversos idiomes.
Àmplia discografia
Palatchi posseeix una àmplia discografia operística amb treballs per a Decca, RTVE Música, Columna Música, Nightingale Classics, Koch Discover, Astrée Auvidis, Auvidis, Auvidis Valois, Segell Autor i Opus Arte. Amb l'enregistrament de la Dolors, de Bretón, va aconseguir un Latin Grammy. Mentre amb Margarita la Tornera, de Chapí, va obtenir una nominació el premi Latin Grammy.
Igualment va ser nominat als Grammy Awards amb el disc del Gat amb Botes, de Montsalvatge.