<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35274>>.

Vetllada cultural dedicada a l’evocació i memòria dels Jocs Florals medievals i de la Renaixença

Ha tingut lloc aquest matí al Castell templer de Gardeny, organitzada per l’Associació Homes i Dones de Paratge de Lleida

Ha tingut lloc aquest matí al Castell templer de Gardeny, organitzada per l’Associació Homes i Dones de Paratge de Lleida

El Castell dels templers de Gardeny ha estat el marc escollit per l’Associació Homes i Dones de Paratge de Lleida per a celebrar avui, durant tot el matí, una vetllada cultural dedicada a l’evocació i la memòria històrica dels Jocs Florals de Lleida, tant els medievals com els de la Renaixença.

El tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha acompanyat els participants en la vetllada, als quals ha agraït el manteniment viu de la memòria dels Jocs Florals, assenyalant que des de l’Ajuntament de Lleida sempre se’ls farà costat, ja que aquest suport no és altre que defensar de la llengua i la cultura popular catalana.
Per la seva part, la regidora Mariama Sall també s’ha dirigit als presents per assenyalar el paper de la ciutat de Lleida en la història dels Jocs Florals. “Aquesta és una història d’amor per la llengua catalana i la cultura catalana”. I ha volgut recordar que “Lleida hi ha jugat un paper molt important, en aquesta història. Lleida va ser la primera gran ciutat on es van celebrar uns Jocs Florals (1338), després dels famosos Jocs Florals de Tolosa”.
A més de les salutacions de les autoritats i organitzadors, la jornada ha consistit en una glossa històrica sobre els Jocs Florals i un seguit de recital de poemes medievals i de la Renaixença. Durant l’acte també han intervingut representants d’altres ciutats que mantenen viva la flama dels Jocs Florals, explicant la vitalitat de la proposta.