La Panera estrena el programa expositiu de l’Estiu 2021

La directora del Centre d’Art presenta les 4 noves exposicions que romandran obertes al públic fins a l’octubre

Cèlia del Diego ha presentat aquest migdia el programa expositiu del Centre d’Art la Panera per l’estiu 2021, en un acte que s’ha fet al pati d’accés a l’equipament cultural, al qual han assistit els paers Jaume Rutllant, responsable de la Regidoria de Ciutat i Cultura, i Joan Ramon Castro.

La directora de La Panera ha presentat l’obra de Lúa Coderch ‘La taca. Una breu història de la desorientació’, que ocupa la Planta 0 del museu, com un projecte que ens parla de la desorientació que provoca comprovar com tot allò sobre què havíem construït la nostra existència s’enfonsa sota nostre, alhora que ens planteja com hem de ser resistents i resilients per continuar el nostre camí. En definitiva, una revisió contemporània del passatge del cant de les sirenes de l’Odissea.
El projecte artístic d’Adrià Julià ocupa l’espai de la P-1 de La Panera, amb el muntatge titulat ‘Una flor blanquíssima’. Una reflexió sobre el tancament dels cinemes, un fenomen que malgrat accentuar-se amb la pandèmia, ve de lluny amb la proliferació del vídeo i de les plataformes televisives d’streaming. La reflexió sobre aquests canvis en la distribució i exhibició, en grans espais físics, és l’aportació d’aquest muntatge artístic, en el qual s’ha utilitzat la moqueta de la sala d’exhibició d’un cinema de València, que ha hagut de tancar portes.
Cèlia del Diego ha presentat l’obra d’Adrià Julià com un projecte amb dos seus, ja que a la tardor es trasllada al Palau de la Virreina, fruit de la col·laboració institucional.
Per la seva part, el Centre de Documentació exposa les quatre publicacions de les tres darreres edicions de la Sala d’Art Jove, abordant temes de diversos temes d’interès, i l’Espai miniPanera presenta ‘Itziar Okariz. Respiració oceànica’, una de les produccions del projecte Encaixa’t 2021, un programa educatiu de producció artística i de residència, en el qual formació i artistes es combinen per crear una proposta dirigida especialment al primer cicle d’educació infantil (de 0 a 3 anys) i per a tots els públics.
Els quatre projectes que avui han obert les portes al públic podran visitar-se fins al 3 d’octubre.