Paeria i Diputació segellen l’inici de la nova etapa de GlobaLleida, per millorar les polítiques de promoció econòmica al territori

El seu personal i funcions s’integraran en les institucions patrones i es potenciarà la captació d’inversions i l’assessorament a empreses i emprenedors a tot el territori de LleidaL’Ajuntament potenciarà la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria, que assumirà l’espai que ocupava GlobaLleida al costat de Mercolleida

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han presentat avui l’acord per a refundar l’ens de promoció econòmica GlobaLleida en un nou model amb integració de personal, funcions i serveis en les institucions patrones per tal d’oferir un millor servei a la ciutadania. El nou canvi s'haurà d'aprovar al Consell General de GlobaLleida el dia 28 i entrarà en funcionament l'1 de juliol.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha defensat que aquest “nou model de gestió i covogovernança serà més eficient i més útil per a la ciutadania”, canalitzat en el cas de la Paeria a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria, que es potenciarà amb el tinent d’alcalde Paco Cerdà, qui també ha assistit a l’acte d’avui, al capdavant. Pueyo ha destacat que el lideratge el durà a terme un grup de treball “que integra les institucions que eren patrones de GlobaLleida, com són la Paeria, la Diputació, les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega i la Universitat de Lleida, a les quals sumem la participació de la Generalitat de Catalunya”.

 “Estem convençuts que amb els esforços que estem posant en aquest àmbit, sumats el Pla de Recuperació Socioeconòmica, a les propostes per als fons europeus NextGeneration i els altres projectes estratègics que estem impulsant com a Ajuntament i d’acord amb la Diputació la resta d’institucions hem de contribuir no només a la recuperació socioeconòmica de la ciutat i del territori, sinó a aquest salt endavant que volem que l’economia de Lleida doni amb l’horitzó de 2030”, ha conclòs Pueyo.

El president de la Diputació, Joan Talarn ha destacat que la refundació de GlobaLleida permetrà "integrar l'experiència d'aquests anys per ajudar a la creació d'un ens sòlid i amb capacitat financera per tirar endavant els projectes que el territori consideri necessaris" i l'ha vinculada a la necessitat d'adaptar l'ens a les noves circumstàncies. A més, ha assenyalat que el nou model farà que s'estengui la capacitat d'influència i assessorament al món local, a través de la xarxa dels 13 centres d'Empresa i Innovació (CEI) a les comarques de Lleida. Cadascun d'ells disposarà d'una "Oficina GlobaLleida", ja que la marca es manté.

El president de GlobaLleida, Ramon Roca, ha agraït la tasca de les institucions i el personal que ha format part de l'ens i ha assenyalat que "es comença una nova etapa de continuïtat amb el que estàvem fent i amb la mateixa estratègia per tirar endavant les nostres comarques i el nostre país". Roca seguirà vinculat al projecte al capdavant del nou Consell Consultiu per a la Transformació Econòmica amb què comptarà aquest nou model i que estarà format per persones del món econòmic i empresarial i també de l'àmbit de les Humanitats, ha anunciat Talarn, que ha estat acompanyat a l'acte pel vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Carles Gibert.

Nou model

La Paeria assumirà directament des de la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria que dirigeix el tinent d'alcalde Paco Cerdà les accions de foment de l'emprenedoria als centres educatius, com són el Programa i els Premis E2, l'impuls a l'emprenedoria femenina i els programes d'assessorament empresarial i informació sobre projectes i serveis que prestava ara GlobaLleida. A més, seguirà col·laborant de forma coordinada amb els altres ens de promoció econòmica del territori, en accions addicionals d'impuls a l'economia i l'emprenedoria, com la cerca de sinergies per a la presència en fires, en l'organització de trobades de networking i moltes altres.

El personal de GlobaLleida tornarà a formar part de la institució de la qual provenia, en el cas de la Paeria a la regidoria de Promoció Econòmica, i el seu conseller delegat, Oriol Oró, combinarà la seva feina al capdavant de Fira de Lleida amb la gestió del Centre de Negocis i Convencions (CNC). La que fins ara era seu de GlobaLleida passa a acollir la seu de la regidoria de Promoció Econòmica i l'Oficina per la Recuperació Econòmica de l'Ajuntament de Lleida, mentre que la seu de GlobaLleida passarà a estar a dependències de la Diputació, connectada amb les del Patronat de Promoció Econòmica.

Des de la Diputació, també es preveu potenciar programes propis de GlobaLleida, com són l'Erasmus per a Emprenedores i el programa Enforma, l'assessorament als tècnics del món local en matèria econòmica. Pel que fa a la creació d'iniciatives noves es preveu posar en marxa un programa de creixement d'empreses amb 5 anys o més d'antiguitat, l'organització de trobades de networking entre empresaris i emprenedors, i la creació d'un observatori socioeconòmic de Lleida.

Una altra de les fites importants d'aquest canvi de model serà la creació d'una Oficina de captació d'inversions, amb participació de totes les institucions de Lleida.