La Paeria i la Generalitat prorroguen el conveni per oferir 40 places als Centres de Dia de Gent Gran de Magraners i Santa Clara

26.471 euros d’ajut a les famílies per habitatge, alimentació i atenció a infants

La Comissió Informativa per les polítiques de gestió dels Drets de les Persones ha informat favorablement prorrogar per al 2022 el conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Lleida per oferir 20 places al Centre de Dia per a Gent Gran de Magraners i altres 20 al de Santa Clara, al Centre Històric. L’expedient se sotmetrà a l’aprovació del Ple.
En el mateix sentit, s’han informat una sèrie de convocatòries de subvencions, que passaran per la Junta de Govern Local. Les línies d’ajudes són les següents:
-A entitats socials per a la provisió de béns i serveis de primera necessitat.
-Per a la promoció de projectes d’autogestió alimentària adreçats a persones i col·lectius en risc d’exclusió social.
-A projectes per a la promoció de la inclusió i innovació social.
-Per donar suport a les entitats de l’àmbit dels serveis socials.
-Per al transport adaptat a la ciutat de Lleida.
-Per potenciar l’escolaritat en educació infantil.
-En favor de la igualtat de gènere i contra les violències masclistes.
-Projectes d’Educació per a la Transformació Social, els drets humans a la ciutat i la interculturalitat.
En la comissió, s’ha donat compte dels ajuts aportats a les famílies en el darrer mes, que suma un total de 26.471,30 euros. D’aquests, 16.567,48 corresponen a despeses d’habitatge; 7.819 euros, per a alimentació; 1.884,61, a atenció d’infants, i 200, per altres conceptes.
A més, s’ha donat compte de l’aprovació de col·laboració per a la coordinació de l’agermanament dels municipis de Lleida i Lérida-Tolima (Colòmbia) per al 2021 i de la concessió de l’ajut per al manteniment de l’oficina de l’agermanament.