La Paeria rep la bandera Trans

Actes amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament Gai

La tinenta d’alcalde Sandra Castro ha assistit a la rebuda de la bandera Trans al seu pas per Lleida en el marc de la campanya de visibilització per reivindicar els drets de les persones trans impulsada per l'Associació Chrysallis de Famílies de Menors Trans, FELGTB i la Fundació Triangle.

Castro ha expressat el suport de la Paeria a aquestes entitats i als principis que vindiquen. En aquest sentit, ha recordat l’aprovació del primer Pla Municipal de Polítiques LGTBIQ+ per part de l’Ajuntament de Lleida i ha reivindicat l'existència d'una Llei Trans.

A l’acte, han assistit els regidors Jaume Rutllant, Cristina Morón i Maria Burrel. La rebuda de la bandera, en què han intervingut integrants de l’Associació Chrysallis, forma part del cicle programat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Alliberament Gai, que s’escau el 28 de juny. Aquest dia se celebrarà un acte institucional a la Seu Vella, a les 19.30 h, i es penjarà la bandera LGTBI des del cim més identificatiu de la ciutat.

La programació d'actes amb motiu del Dia Internacional inclou les següents convocatòries:

- 1 de juliol: escenificació de Saudade, de la Cia Anatomia del Cactus, al Pati del Convent de Santa Clara, a les 21 h.

- 3 de juliol, a la plaça de la Panera:

11:00 – Street Art: Mural col·lectiu
12:00—Vermut Musical amb Andrea Quirò i Eli Funk.
15:00 – Dinar de Sòcies de Colors de Ponent
17:00— Jocs populars

19:00--- Manifestació Plaça Ricard Viñes / Balmes / Rambla d'Aragó / avda. Catalunya / St Antoni / C Major
19:45 – Lectura de manifest(plaça Sant Joan)
20:00-Inici de la Batukada de plaça Sant Joan fins a plaça de la Panera

Plaça de la Panera
20:30—Benvinguda i entrega de premis del recital de poesia
20:45—Concerts: Unicorn Punk, show la Barbie Calva, Pernil Salat i DJ Mari Xoxo Queen.

Dia Internacional de l'alliberament LGTBI
Dilluns es commemora el Dia Internacional de l’alliberament LGTBI, també anomenat Dia de l’Orgull, que rememora els fets coneguts com els disturbis de Stonewall (Nova York). La matinada del 28 de juny de 1969, la policia de Nova York va dirigir una batuda contra el pub Stonewall, a Greenwich Village. El col·lectiu gai va respondre amb una sèrie de manifestacions que van derivar en incidents violents. Aquests fets marquen la data en què el col·lectiu va començar a lluitar contra tot el sistema establert que els perseguia, el legal, el policial i el social.

Aquest any, l’Ajuntament de Lleida, se suma a l’acció que es proposa des de l’Àrea LGTBI de la Direcció General d’Igualtat de la Conselleria de Feminismes, amb la penjada de la bandera LGTBI al cim més emblemàtic de la ciutat.

També s’ha realitzat la repintada dels passos de vianants i de mobiliari urbà als diferents barris de la ciutat, amb l’objectiu fonamental de visibilitzar i obrir la mirada de la ciutadania a la diversitat sexual i de gènere.

Des del SAI (Servei d'Atenció Integral) de Lleida del departament de Drets Civils de la Paeria, com a servei inclòs a la Xarxa SAI de Catalunya, es treballa per l’acompanyament al col·lectiu LGTBIQ+ i a les seves famílies i també es realitzen accions formatives i de sensibilització a la ciutadania.