Comencen les proves eliminatòries del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Aquest matí, a les 10.00 h, han començat les proves dels semifinalistes del XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes.

La primera pianista a tocar ha estat Sayako Shinonaga (Japó 1994), seguida d’Alexander Sonderegger (Rússia, 1991) i George Todico (Romania 1993), mentre que aquesta tarda ha estat el torn d’Elia Cecino (Itàlia, 2001), Juan Pedro García Oliva (Cadis, 2001) i Stanislav Korchagin (Rússia, 1993) que tanca les proves d’aquesta tarda. 

El repertori que es demana a cada concursant és una sonata completa de Beethoven, una peça del repertori Ricard Viñes i, opcionalment, una o més peces de lliure elecció (mínim 50 min-màxim 60).

Les proves s’estan desenvolupant amb total normalitat i el jurat al complet avalua cada recital. El jurat l'integren Elisso Virsaladze, nascuda a Geòrgia. És un dels actuals mites vivents del piano. La seva figura es considera una de les grans referències internacionals, tant en el camp de la interpretació com de la pedagogia. Erik Tawaststjerna, pianista finlandès, format a Hèlsinki, Viena, Moscou i Nova York, així com Riccardo Risaliti, emblemàtic pianista i crític musical italià que imparteix classes a Milà, a Imola i al Mozarteum de Salzburg.

Demà, 1 de juliol, les proves semifinals continuaran al llarg del dia a la sala de cambra de l’Auditori Municipal Enric Granados. Tothom que estigui interessat pot assistir a les proves i copsar l’alt nivell dels semifinalistes d’enguany.

Al final del dia, un cop acabi la darrera prova, cap a quarts de vuit del vespre, el jurat deliberarà i donarà a conèixer el nom dels 3 finalistes del Concurs.