Cinemón dedica la XV edició al gènere i drets humans al Senegal
El cicle de cinema solidari al carrer ofereix els dies 9 i 10 de juliol la projecció de les pel·lícules ‘Moolaadé’ i ‘El viatge de Yao’, així com activitats vinculades a la cultura del Senegal, amb contes, tallers, música i moda. Les propostes són gratuïtes, amb reserva prèvia, i es faran al pati de les Comèdies, davant l’IEI
El cicle de cinema solidari al carrer ofereix els dies 9 i 10 de juliol la projecció de les pel·lícules ‘Moolaadé’ i ‘El viatge de Yao’, així com activitats vinculades a la cultura del Senegal, amb contes, tallers, música i moda. Les propostes són gratuïtes, amb reserva prèvia, i es faran al pati de les Comèdies, davant l’IEI
Cinemón, cicle de cinema solidari al carrer, dedica la seva quinzena edició al gènere i drets humans al Senegal. L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, i l’associació Veïns del Món Solidaris ofereixen la possibilitat de gaudir de cinema solidari les nits d’estiu del 9 i 10 de juliol, al pati de les Comèdies, davant l’IEI. Es podran veure les pel·lícules ‘Moolaadé’, d’Ousmane Sembene, i ‘El viatge de Yao’, de Philippe Godeau, que mostraran diferents realitats de la cultura senegalesa i relacionats amb els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia paeria.cat/entrades/web/cooperacio.
La tinent d’alcalde i regidora Cooperació, Sandra Castro, ha presentat la quinzena edició del cicle amb la presidenta de l’associació Veïns del Món Solidaris de Lleida, Glòria Ferrer, i Mari Carme Rubio, membre de l’entitat; el president de l’associació Senegalesa de Lleida i Província, Ibrahima Bao, i la membre d’Associació de Monitors i Educadors de Lleida (AMELL), Esther Florensa.
Castro ha explicat que els films i documentals giren entorn als Drets Humans (DH) i els Drets Humans de les Dones (DHD), entorn a la cultura senegalesa. Així, per aprofundir en aquest univers, també hi haurà l’exposició “Una visió del Senegal”, de l’entitat Veïns del Món Solidaris i una parada informativa i divulgativa de les actuacions que duen a terme les entitats participants. Una altra acció serà la venta de mascaretes amb tela senegalesa. Els beneficis es destinaran al finançament del projecte “Cap infant sense menjar a Oussouye” que cobreix durant el curs un àpat diari a 110 infants de l’escola Maternalle d’Oussouye, de l’ONGD Veïns del Món Solidaris.
La Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes treballa per a fomentar la sensibilització de manera original i atractiva per a la ciutadania de Lleida, fent-ho a través del Cinema a la fresca durant les nits d’estiu. Cinemón és una iniciativa que compta amb una bona acollida per part de la ciutadania i cada edició tracta temes relacionats amb els DH, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, sempre mantenint el caire solidari del cicle de cinema i amb un conjunt d’entitats diferents, especialistes en la temàtica.
Amb tot això, Cinemón pretén ser una activitat innovadora, eficaç i eficient. Aporta informacions concretes sobre la temàtica d’una manera didàctica, per motivar al desig de coneixement i a una estimulació crítica. Les entitats que col·laborem en el projecte treballen per a la conscienciació i l’acollida per tal que aquesta realitat sigui assumida d’una manera critica, alhora que positiva i enriquidora.
Programa Cinemón 2021
Divendres 9
19 h Taller familiar de djembé.
20.30 h Actuació musical d’Alu Spear.
21.30 h Lectura ‘Cinema i Literatura al Senegal’ i projecte del llargmetratge ‘Moolaadé’ (2004), d’Ousmane Sembene. Història en defensa de l’equitat de gènere, la cura i la salut.
Dissabte 10
19 h Mostres culturals africanes: Conta contes africà ‘La Tanga i el guepard’. Mostra de SABAR senegalès.
20.30 h Desfilada de roba típica senegalesa. A càrrec de la cooperativa d’iniciativa social DIOMCOOP.
22 h Projecció del llargmetratge ‘El viatge de Yao’ (VOSC, 2018), de Philippe Godeau. Un viatge interior en la coneixença i en la connexió cap a les pròpies arrels i la importància de pertinença a la Comunitat com a motor de desenvolupament humà i social.