La Mesa del Pacte-Conveni negocia les condicions sindicals

En la reunió d’avui s’han tractat els drets i les competències de la Junta de Personal, del Comitè d’Empresa i de les seccions sindicals

La Mesa negociadora del Pacte-Conveni s’ha reunit avui per tractar les condicions sindicals. En aquest apartat cal definir quines són les garanties i facultats dels membres de la Junta de Personal i del Comitè d’Empresa, com a òrgans de representació dels i les funcionaris/àries i personal laboral, així com els seus drets i competències. Igualment, s’acorden els drets, les garanties i les competències de les seccions sindicals. En aquest marc, s’estableixen les obligacions de totes les parts (Junta de Personal, Comitè d’Empresa i Organitzacions sindicals).
També s’ha inclòs la Mesa de la Guàrdia Urbana com a un òrgan específic per a la negociació dels assumptes relacionats amb la Guàrdia Urbana de Lleida, que permet una major interlocució i que s’ha valorat positivament per totes les parts la seva continuitat. Entre altres temes posats sobre la taula, també hi ha la continuació del fons social, creat a l’anterior pacte conveni, per a la cultura, l’esport i l’oci, al servei de tot el personal de l’Ajuntament, o la legitimitat en la convocatòria de les assemblees.
La reunió d’avui dona continuïtat a les negociacions a la redacció del nou Acord-Conveni de condicions laborals del personal de l’Ajuntament de Lleida i dels seus organismes autònoms. La tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet; el tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, i el regidor d'Ocupació, Responsabilitat social i Horta, David Melé, han assistit a la reunió que ha tingut lloc a Paeria, juntament amb els portaveus dels sindicats amb representació a la Paeria.