<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35330>>.

El Museu Roda Roda presenta una motocicleta poc habitual: una EVYCSA de 1956

És la novetat del trimestre que presenta l’equipament municipal dedicat a l’automoció

És la novetat del trimestre que presenta l’equipament municipal dedicat a l’automoció

El Museu de l’Automoció Roda Roda presenta els mesos d’estiu, dins del seu programa La peça del Trimestre, una motocicleta EVYCSA que data de 1956.

EVYCSA va ser una marca de motocicletes catalana, que fabricà models esportius del 1953 al 1957 a Barcelona. Es tractava de motocicletes de quatre temps de 175 cc, amb vàlvules superiors i amb un motor d’origen francès de la marca Fita-AMC.
L'empresa va ser fundada per Màrius Vilaseca, antic pilot de motociclisme el qual va decidir fer-se fabricant un cop retirat de l'esport. Vilaseca es va morir en un accident el 1955, mentre s'entrenava amb una de les seves motos.
L’any 1958 fou absorbida per Fita, antic proveïdor de motors esdevingut creditor, i continuà sota el nom de MAF a Figueres fins a l’any 1965. MAF va deixar de fabricar els antics models esportius per passar a fer-ne d'econòmics i turístics, en versions de 150 i 175 cc.
EVYCSA és un exemple de la gran quantitat d’emprenedors que fabricaren motocicletes a Catalunya als anys 50, la gran majoria de les quals van desaparèixer. Cal tenir present que cap al 1959 el 66% del parc mòbil de l’estat eren motocicletes. Tanmateix, només van sobreviure algunes marques, convertides en llegendàries.
Peça cedida al museu
El model exposat al Museu Roda Roda va ser restaurat per Joaquim Serret Barri. Tal com li agradava dir quan exposava la motocicleta: “Jo estava així i un bon amic em va deixar així”, és a dir, la motocicleta estava molt desgastada i en un estat precari, i ell la va restaurar per tal de deixar-la en condicions òptimes. La motocicleta funciona i conserva molts components originals.
La peça del trimestre presenta vehicles destacats, tant de la col·lecció del museu, com ara noves incorporacions, com de particulars, que cedeixen els vehicles temporalment per exposar-les al públic.
La moto actual es podrà visitar fins al 15 de setembre en els horaris habituals del museu: de dimarts a dissabte de les 11.00 a les 14.00 h i de les 17.00 a les 20.00 h i diumenges i festius de les 11.00 a les 14.00 h. El museu no tanca per vacances. L’entrada és gratuïta.