L’Ajuntament de Lleida il·lumina aquesta nit la façana de la Paeria color groc amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Rubinstein Taybi

Aquesta és una malaltia genètica que es caracteritza per polzes i dits dels peus gruixuts, baixa alçada, trets facials particulars i graus variables de discapacitat intel·lectual

La façana de l’Ajuntament de Lleida s’il·luminarà aquesta nit de color groc amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Rubinstein Taybi, una malaltia genètica que es caracteritza per polzes i dits dels peus gruixuts, baixa alçada, trets facials particulars i graus variables de discapacitat intel·lectual.

Amb aquesta iniciativa, la Paeria es solidaritza amb l'Associació Espanyola per a la Síndrome de Rubinstein-Taybi (AESRT), que protagonitza diferents actuacions d'informació i difusió en diferents ciutats, en coordinació amb altres associacions similars de tot el món, amb l'objectiu de difondre informació sobre aquesta síndrome.
Cada 3 de juliol se celebra arreu del món el Dia Mundial de la Síndrome de Rubinstein Taybi (SRT), descobert ln 1963 pel pediatre Jack Rubinstein i el radiòleg Hooshang Taybi, tots dos nord-americans. La data ha estat triada per recordar aquest dia la defunció del Dr. Rubinstein, l'any 2006.
Malgra que inicialment es va denominar “síndrome dels polzes amples”, posteriorment es va canviar a “síndrome de Rubinstein-Taybi” en reconeixement a aquests dos metges.
La síndrome de Rubinstein-Taybi es caracteritza per talla baixa, microcefàlia (cap petit), trets facials particulars, primer dit de mans i peus amples i a vegades angulats i grau variable de retard del desenvolupament psicomotor. En alguns casos, es poden associar problemes gastrointestinals (reflux gastro-esofàgic), anomalies cardíaques, renals i problemes de visió, encara que no totes les persones afectades presenten el conjunt de problemes.